imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Поставяне на Apple Pencil в режим на ниска консумация


Завидните технически характеристики и високата производителност, с които може да се похвали iPad Pro определено са съпоставими с тези на един стабилен компютър, но това не е единствената предпоставка, която определя възможностите на устройството. Достатъчно е само да добавите iOS 12 и нещата придобиват едно доста професионално измерение, а ние ще ви покажем как да поставите Apple Pencil в режим на ниска консумация, макар и тази стъпка да не особено препоръчителна, ако използвате своя  аксесоар често.

Реално погледнато, вече не е задължително да разполагате с iPad Pro, за да се възползвате от възможностите на Apple Pencil. Това може да стане и с последното 9.7 инчово iPad поколение, но има и една малка особеност. При положение, че искате да се възползвате от възможностите на плоското второ поколение на умната писалка, ще трябва да разполагате и с представения през ноември месец на миналата година iPad Pro с разпънат екран и вградена TrueDepth камера, която може да разпознае лицето на своя потребител по един безупречен начин.

Ако точно сте разопаковали вашата нова умна писалка, преди всичко, трябва да знаете, че тя е в изключено състояние, но едва ли ще я видите отново в такова. Реално погледнато, този аксесоар не разполага с бутон, чрез който може да го изключите, което не трябва да ви притеснява. За да сдвоите Apple Pencil с шестото поколение iPad или пък с iPad Pro, просто свържете новия аксесоар с вашия таблет чрез стандартен Lightning кабел и сте готови. С това действие ще включите писалката, но нека видим кога и колко енергия изразходва тя.

Ако вече сте сдвоили Apple Pencil с вашия таблет и докоснете върху неговия екран, тя ще се активира автоматично, като в този режим изразходва най-много енергия. За да премине в режим на покой или такъв на по-ниска консумация, просто я оставите за момент. Ако искате да изключите Apple Pencil, това няма как да стане, но все пак има една хитрина. За да поставите писалката в режим на още по-ниска консумация, примерно когато знаете, че няма да я използвате в продължените на няколко дни, развалете изградената блутут връзка между нея и iPad-а и сте готови, а ако разполагате с последното поколение iPad Pro и Apple Pencil 2, залепете писалката отстрани на таблета и тя ще премине автоматично в режим на зареждане.

Повече за последното поколение iPad Pro може да разберете, като посетите тази връзка.

Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.