imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Поставяне на рестрикция върху App Store покупки през iOS


Ако в рамките и на вашите iOS приложения или игри често се визуализират различни покани за извършване на покупка през разработката, трябва да знаете, че винаги може да ги забраните. Все пак устройството може да се използва от вашите деца или пък просто в хода на някоя разгорещена Fortnite битка да се изкушите да направите някоя друга не толкова необходима покупка, което може да бъде предотвратено по съвсем лесен начин. Решението се крие в една доста бърза настройка.

При повечето безплатни iOS игри и приложения вариантите за покупка през приложението често се свеждат до един – опция, която премахва всички рекламни банери и видеа. В повечето случаи тя е на стойност от между 2.00 и 4.00 лв., но не трябва да забравяте, че съществуват доста игри, които ви предлагат покупки на различни пакети с монети, енергия, сила и други подобни и то точно в този момент, когато имате огромна нужда от тях. Изкушението е голямо, а за да го избегнете, отворете системните настройки и преминете през General.

Остава само да потърсите раздел Restrictions, но има и една малка особеност. Ако все още не сте активирали ограниченията, ще се наложи да изберете код. Чрез него на по-късен етап всеки от вас ще може да редактира направените Restrictions настройки. Не трябва да забравяте, че е препоръчително комбинацията да бъде различна от тази, с която отключвате вашето устройство, особено ако се използва от детето ви, а за да забраните извършването на всякакъв вид покупки през приложенията, ще трябва да предприемете още една лесна за изпълнение стъпка.

Вероятно вече сте активирали ограниченията, а за да наложите желаната забрана върху извършването на покупки през което и да е приложение, просто отворете раздел Restrictions и потърсете In-App Purchases. Остава да изключите заложената възможност и сте готови. Вече няма никакъв вариант да извършите покупка през което и да е от вашите приложения или пък игри по невнимание. При опит ще срещнете известие Purchasing currently unavailable, а ако все пак искате да извършите покупката, ще трябва да повторите описаните стъпки и да включите In-App Purchases.

Повече за възможностите, с които се отличава последната версия на iOS може да разберете, след като посетите тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.