imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Повече за постигнатите резултати от App Store през 2017 година


Рекордните продажби, с които се отличава App Store през изминалите празнични дни са в състояние да впечатлят всеки от нас, но явно не само краят на миналата година е успешен за виртуалния магазин за приложения на Apple.

Съвсем традиционно, компанията публикува годишната официална App Store статистика на своята интернет страница, която реално погледнато е предназначена предимно за инвеститори и разработчици, което не ни спира по никакъв начин и ние да се запознаем с приходите, които са реализирани от продажби на приложения през 2017 година.

Цифрите, с които може да се похвали Apple определено са завидни, но това е нещо съвсем нормално, особено след като акцентираме върху размерите на този бизнес. Все пак App Store е единственият официален източник на приложения за iOS, а компанията прибира 30% от стойността на всяка покупка, която минава през него, но нека разгледаме и интересните статистически данни.

  • Новата година започна доста добре. На първото число от календара на 2018-та през App Store са реализирани продажби на приложения в размер на 300 милиона долара.
  • От началото на Коледните празници до края на миналата година App Store може да се похвали с продажби на стойност от 890 милиона долара.
  • В рамките на 2017-та разработчиците на приложения достигат до печалба от 26.5 милиарда долара или 30% ръст, спрямо година по-рано.
  • Около две хиляди от всички качени приложения в App Store използват иновативната ARKit връзка.
  • App Store може да се похвали с около половин милиард посетители на седмична база.
  • От появата на App Store или от 2008 година до днес, разработчиците на приложения са реализирали печалба от около 86 милиарда долара.

Това е всичко от първата официална статистика на App Store за годината, а за да разберете повече за промените, с които се отличава виртуалният магазин за приложения в iOS 11, просто посетете тази връзка.

Източник: Apple

MBA august article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.