imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Повече за вградения процесорен чип А11 Bionic в iPhone 8 и X


Още по време на представянето на новите поколения iPhone преди няма и две денонощия, останахме силно впечатлени от вградения процесорен чип A11 Bionic. Мощната разработка се отличава с шест ядра, които работят заедно, само когато е необходимо, а през останалото време устройството използва две или четири от тях, с което изразходва и значително по-малко енергия.

Високопроизводителната процесорна разработка намира своето място не само в празничното, десето поколение iPhone, но и във вариантите, като 8 и 8 Plus, а ние ще разгледаме и първите Benchmark тестове, според които предложенията достигат до завидно високи показатели.

По всичко изглежда, че в 2-ядрен или High-performance режим, A11 Bionic се отличава с 25% по-бърза работа, докато при 4-ядрен или High-efficiency режим достига до 70% по-висока скорост спрямо своя предшественик или A10, но това не може да ни изненада чак толкова сериозно. Все пак върху тези показатели акцентира и компанията, по време на Apple Special Event, но когато сравним производителността на новите iPhone-и с тази на последното поколение MacBook Pro от средата на годината или с тази на iPad Pro, няма начин да не останете силно впечатлени.

Видно от проведените тестове, A11 достига до 4.141 точки в single-core и до 9.836 точки в multi-core режим, но това е само при първия тест. След още няколко последователни теста, новата процесорна разработка достига до завидните 10.438 точни в multi-core режим на работа, но нека да направим сравнение на тези показатели с последното 10.5 инчово поколение iPad Pro. Вграденият процесор A10X Fusion в разработката явно остава на заден план пред новите iPhone-и, като постига 3.887 точни в single-core и 9.210 точки в multi-core режим на работа.

Превъзходството на iPhone X, както и на поколения 8 и 8 Plus пред iPad Pro е неоспоримо, но по-силно впечатление прави сравнението между A11 и 13 инчовия MacBook Pro от средата на тази година. По всичко изглежда, че Core i7 на 3500 MHz в single-core режим достига до 4.592 точки, с което превъзхожда новата разработка на Apple, но нещата в multi-core режим са по-различни.

MacBook Pro се отличава с 9.602 точки или с около 200 по-малко от новите поколения iPhone, за които може да разберете повече, като посетите тази връзка.

Източник: MacRumors

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.