imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Повече за Dark Mode в очакваната Mojave версия на macOS


През първите два часа от WWDC 2018 в началото на миналата седмица се запознахме с iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 и macOS Mojave, като около една четвърт от този времеви интервал беше отделен за промените в настолната система. Повече за тях може да разберете, след като посетите тази връзка, а ние ще ви покажем по какъв начин функционира Dark Mode и как да се възползвате от дългоочаквания тъмен режим на темата.

Ако все още не сте разгледали основните промени, с които се отличават всички представени операционни системи от Apple в началото на миналата седмица, посетете тази връзка, но нека да си припомним и тази част от тях, върху която компанията поставя акцент в прикрепената бележка към първата бета на macOS Mojave.

  • Отново поставяме на фокус тъмния режим на темата – Dark Mode.
  • Изцяло нова настолна версия на App Store.
  • Stacks функция, която позволява да организирате съдържанието на десктопа по доста лесен и удобен начин.
  • Настолна версия на няколко iOS приложения – Apple News, Stocks, Voice Memos и Home, което ви позволява да управлявате вашите HomeKit аксесоари през Mac.
  • Групов аудио или аудио и видео разговор през заложеното приложение FaceTime.

Сред останалите промени, които очакваме да видим в macOS Mojave попада възможността за залагане на променящо се фоново изображение на десктопа в зависимост от това в коя част на денонощието се намирате. Надяваме се, че в официалната версия на разработката ще може да се възползваме и от автоматично активиране на така наречения Dark Mode, отново съобразно тъмната част на денонощието, а за да включите дългоочаквания режим самостоятелно, просто трябва да преминете през няколко съвсем лесни за изпълнение стъпки.

Единственото нещо, което трябва да направите е да отворите системните настройки, след това раздел General и да изберете тъмната тема срещу Appearance, но има и една малка особеност. Ще се наложи да изчакате първата публична бета на Mojave, която вероятно ще се появи до седмица или две. Предложението ще може да бъде инсталирано от всеки потребител, а вие не трябва да забравяте стандартната препоръка на Apple. Не е особено практично да инсталирате която и да е бета версия на системата на Mac, който използвате като основен компютър във вашето ежедневие.

Повече за промените във версия Mojave на macOS може да разберете, след като посетите тази връзка.

iPad Pro 99 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.