imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да използвате Emergency SOS и Medical ID през iOS 11


Сериозните промени в iOS 11 спечелиха доверието на огромна част от потребителите и то съвсем не случайно. Възможностите на операционната система се доближават повече от всякога до тези, с които се отличава macOS, но нека разгледаме и поредната скрита опция, която може да бъде от жизнено важно значение за вашето здраве при възникване на здравословен проблем.

Отново припомняме, че iOS 11 се отличава с няколко основни и доста интересни промени, като Drag & Drop, изцяло нов Control Center, който всеки от вас може да персонализира съвсем лесно, Dock за iPad, напомнящ доста за този в macOS, както и с появата на Files. Новото заложено приложение позволява на всеки потребител да достъпи до своето съдържание, когато пожелае и то по един изключително лесен начин, което се отнася и за Emergency SOS.

Достатъчно е само да натиснете пет последователни пъти бутона за включване на вашето устройство или просто да задържите отново този за включване и някой от двата за усилване или намаляване на звука при iPhone 8, 8 Plus или X и веднага пред вас ще се визуализира един изцяло нов раздел. В горната част на екрана ще се появи стандартната възможност да изключите вашето устройство, а следващите две възможности определено изглеждат доста полезни, макар и да се надяваме, че няма да ви се налага да ги използвате често.

Ако искате да наберете националния спешен номер или 112, просто плъзнете пръст върху Emergency SOS, а за да се възползвате от Medical ID, ще се наложи да направите една предварителна настройка. Просто отворете Settings, след това докоснете върху Emergency SOS и преминете към Emergency Contacts in Health. Остава да създадете Medical ID, ако все още не сте или пък просто да редактирате вече създаден профил, като докоснете върху бутон Edit, който се намира в горния десен ъгъл на екрана.

При положение, че сте изпълнили описаните стъпки, включете Show When Locked, след това въведете внимателно вашите данни, като височина, тегло, кръвна група, лекарства, които приемате и такива, към които проявявате непоносимост, алергии, здравно състояние и всичко, което трябва да знае за вас всяко медицинско лице и сте готови. При спешен случай, просто вземете вашето iOS устройство, влезте в новия раздел, дори при заключен режим на екрана, плъзнете върху Medical ID и споделете информацията, като все пак се надяваме, че няма да ви се налага да прибягвате до услугите на тази полезна възможност.

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.