imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Малко повече за LTE чиповете в очакваните iPhone поколения


Докато при производството на процесорните разработки, Apple прави всичко, за да работи само с един доставчик, при вградените LTE модули нещата стоят по малко по-различен начин. През последните няколко години в тази категория от компоненти компанията се доверява както на Intel, така и на Qualcomm, което вероятно вече е минало. Според последния доклад на достоверния анализатор Ming-Chi Kuo, очакваните поколения iPhone ще разполагат единствено с вграден модем, произведен от Intel, като причината за това не е само една.

Ако върнем лентата назад към една от предните прогнози на KGI виждаме, че дори и предположенията на тези анализатори, които се отличават със своите изключително точни прогнози, се изменят във времето. Преди няколко месеца Ming-Chi Kuo застана зад твърдението, че с производството на 70% от вградените LTE модули в очакваните iPhone поколения ще се ангажира Intel, докато останалата част от тях ще попадне в ръцете на Qualcomm, но не и според последната прогноза, която KGI изпрати до MacRumors преди броени часове.

Очакваме Intel да бъде единствен доставчик на чип 2H18, който ще намери своето място в новите iPhone поколения, докато Qualcomm няма да получи никаква част от поръчката.

Не трябва да забравяме, че една от основните причини, поради които Apple разчиташе не само на Intel през последните няколко години се крие в ограничената GSM съвместимост на произвежданите модеми, докато връзката със CDMA операторите е изцяло в ръцете на Qualcomm, което вече не е точно така. Новият чип XMM 7560 на Intel може да работи с всички мобилни мрежи, но това не е единствената причина, поради която според последния доклад на KGI компанията от Купертино ще изостави Qualcomm.

Изяло новият модем на Intel поддържа доста по-високоскоростната 4×4 MIMO технология, в сравнение с все още актуалната към днешна дата 2×2 MIMO, която намира своето място в последните iPhone поколения, включително и в иновативното десето. За да се възползват от по-бързата разработка, вградените антени в очакваните смартфони на Apple през тази година ще трябва да преминат през никак не малка промяна, за което вероятно ще разберем повече в някоя от следващите прогнози на анализаторите от KGI.

Източник: MacRumors

Beats article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.