imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Повече за очакваните AR очила на Apple след няколко години


През последните седмици разгледахме всички предложения, които Apple представи от началото на годината до днес, заедно с очакваната HomePod разработка през декември и не само. Вероятно през идната година ще се запознаем и с едно изцяло ново поколение iPad Pro, което ще може да се похвали с премахнат Home бутон, разпънат екран във всеки край, доста по-мощен процесор и вградена TrueDepth камера, но нека видим какви са плановете на компанията и през следващите две до три години или поне по отношение на прогнозираните AR очила.

В рамките на последните 12 месеца преминахме през доста предположения относно появата на един изцяло нов продукт на Apple или така наречените очила за добавена реалност. Благодарение на този аксесоар, всеки от нас ще може да види виртуален елемент или съвкупност от такива, поставени в реалната среда, която ни заобикаля, по доста лесен начин. Приложението на очакваната технология е изключително широко, но нека се върнем към предния месец и мнението на Тим Кук относно подобна разработка, което сподели пред журналист от The Independent:

Мога да ви кажа, че към днешна дата технологията, чрез която може да се запознаем с качествени AR очила в компактен вариант не съществува. Все пак е необходим екран от изцяло ново поколение и поставянето на доста компоненти около него в непознати размери, което определено не е малко предизвикателство.

Въпреки не толкова оптимистичната позиция на изпълнителния директор на компанията, не трябва да отхвърляме възможността в даден момент Apple да ни изненада с иновативния аксесоар. С изявлението си, Тим Кук не само разкрива, че разработват AR очила, но и ни кара да мислим, че Apple за пореден път ще се справи със сложната технологична задача, макар и да не става ясно точно колко време ще бъде необходимо за целта.

Ние искаме да бъдем най-добрите, да предложим на нашите потребители един аксесоар, който ще работи по изцяло нов и изключително прецизен начин. Към днешна дата, продуктите от категорията, които се предлагат на пазара, не могат да ни впечатлят кой знае колко, което вероятно се отнася и за вас в качеството ви на потребители.

Вероятно компанията разработва своя иновативен аксесоар от доста време, за което свидетелства и Mark Gurman, а този журналист от Bloomberg, който може да се похвали със своите доста точни прогнози. Според последния доклад на източника, Apple ще представи своите AR очила през 2019 година, докато първите произведени единици от новия аксесоар ще се появят през 2020 година, но това не е всичко, което може да ни разкаже Gurman.

Иновативните очила на Apple ще разполагат със свой собствен дисплей, специално разработен за целта процесор и дори индивидуална операционна система или rOS. Вероятно името на предложението идва от съкращението “reality operating system”, а в съвсем компактните размери на очилата за добавена реалност ще намерят своето място и доста сензори, които ще разполагат с възможност да предоставят данни на разработката за всяко движение, което предприеме съответният потребител.

За да разгледате всичко, което знаем за очакваните в близките няколко години иновативни AR очила на Apple, просто посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

BTS article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.