imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Повече за очакваното 10.2 инчово седмо iPad поколение


Последното технологично събитие на Apple за 2018 ни запозна не само със страхотния MacBook Air с Retina дисплей и мощната версия на Mac mini, но и с едно изцяло ново iPad Pro поколение. Таблетът разполага с разпънат екран във всеки край и TrueDepth камера, но изглежда, че това е само началото. Според повечето източници, в рамките на следващите няколко месеца ще се появи и чисто новото седмо поколение iPad, което ще се отличава със същите основни промени, зад което твърдение застава и публикацията на CoinX в Twitter.

Припомняме ви, че ако поставите шестото поколение iPad до петото, вероятно няма да откриете никаква разлика между двете устройства. Техните външни размери са идентични, както и дебелината им, която е с почти милиметър и половина по-голяма, спрямо iPad Pro и Air. Технологията, с която се отличават вградените дисплеи обаче е различна. Екраните както на шестото, така и на петото поколение не разполагат с характерните ProMotion, Truetone, Laminated и WideColor характеристики за iPad Pro, но точно тук се крие и основната разлика между стария и новия вариант на 9.7 инчовия таблет.

 

Шестото поколение iPad може да се похвали с изцяло ново чувствително на допир покритие на екрана, което реагира на Apple Pencil. Промяната придава доста по-професионален характер на предложението, спрямо петото поколение, но това не е единствената разлика между двете разработки. Последното поколение разполага с вграден процесорен чип A10 Fusion, характерен за iPhone 7 и 7 Plus, спрямо не толкова мощния процесор A9 в iPad 5. И двете разработки се отличават с 2 GB оперативна памет, 8 мегапикселови основни камери, 1.2 мегапикселови предни и два говорителя, но явно характеристиките на бюджетния таблет скоро ще преминат през основна промяна.

Според любопитната Twitter публикация на CoinX, който прогнозира изключително точно не само дебелината на последния iPad Pro, но и имената на представените през септември месец на миналата година iPhone поколения, само след няколко седмици (вероятно по време на организираното от Apple It’s Show Time събитие) ще се запознаем и с изцяло ново 10.2 инчово iPad поколение. Външните размери на корпуса ще са идентични с тези на iPad 6, което означава само едно. Разработката ще може да се похвали с разпънат екран във всеки край и вградена TrueDepth камера, а за да се запознаете с техническите характеристики, с които вероятно ще се отличава очакваното iPad mini поколение, посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.