imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Повече за очакваното 6.1 инчово поколение iPhone


Изцяло новата биометрична система, с която дебютира десетото поколение iPhone може да разпознае лицето на своя потребител по един изключително бърз и точен начин. Към днешна дата до нас не е стигнала информация относно проблем с Face ID или какъвто и да е пропуск в технологията, което ни навежда само на една мисъл. Вероятно в рамките на тази година иновативното биометрично предложение ще замени изцяло наложената Touch ID система, за което свидетелства и последният доклад на KGI.

Твърдението изглежда малко смело, но не трябва да забравяме, че то е подкрепено от Ming-Chi Kuo, който е известен със своите изключително точни прогнози. Ако приемем, че 5.8 инчовият диагонал, с който разполага iPhone X ще намери своето място като размер и в очакваните поколения през септември, до него може да застане още едно OLED предложение с диагонал от 6.5 инча. Вероятно очакваните OLED разработки няма да се различават кой знае колко сериозно от иновативния смартфон на Apple – по-мощен процесор, повече оперативна памет и усъвършенствани камери, но има и още нещо.

Вероятно освен двете OLED устройства ще видим и 6.1 инчовата Retina LCD разработка, отново с вградена TrueDepth предна камера, но и с една малка разлика в корпуса. Според повечето източници, той ще бъде изработен от метална сплав, подобно на поколение 6, 6S и 7, което не само отрича вграден модул за безжично зареждане на батерията, но и загатва за по-ниска продажна цена на продукта. Според последния доклад на Ming-Chi Kuo, тя може да се равнява на около 550 долара в САЩ или с около 150 долара по-малко от тази на актуалното осмо поколение, но има и още една прогнозирана техническа промяна.

Според Ming-Chi Kuo и Mark Gurman от Bloomberg, 6.1 инчовото предложение ще може да работи с две СИМ карти. Все още няма как да знаем дали анализаторите имат основание за подобна прогноза, нито дали става въпрос за новата eSIM технология или за поставянето на две физически СИМ карти в устройството, но едно е ясно. С тази стъпка компанията ще може да обхване още по-голям пазарен дял, предимно в Китай, а според последния доклад на KGI, от третото тримесечие на тази година до третото на 2019-та, Apple може да достигне до 120 милиона продадени iPhone-а.

Източник: 9to5mac

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.