imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Повече за полезната Battery Health възможност в iOS 11.3


Към днешна дата все още не разполагаме с кой знае колко много информация относно промените, с които ще може да се похвали четвъртата актуализация на iOS, което не ни спира по никакъв начин да се върнем към третата или по-точно към една определено доста очаквана функция, която се появи с разработката. Вече всеки от вас може да се възползва от Battery Health, а ние ще ви покажем точно по какъв начин работи малката, но за сметка на това изключително полезна възможност.

За да може да се възползвате от вашия iPhone, дори с повредена батерия, без той да се изключва внезапно, iOS 11.2.1 ограничава неговата производителност, което доведе и до появата на твърдения, че Apple умишлено забавя скоростта на по-старите iOS устройства. Вероятно вече знаете, че този проблем може да остане в миналото, като подмените промоционално повредената батерията с нова в официалния сервиз на iStyle в Мол Сердика Център – оторизиран Apple сервиз, а с iOS 11.3, всеки потребител може да игнорира заложеното ограничение и по своя преценка.

Достатъчно е само да потърсите полезната Battery Health възможност, след като отворите Settings и преминете през Battery. Ако животът на вградената батерия е над 80%, значи всичко е наред, но ако е под тази стойност, операционната система ще активира режим на по-ниска консумация на енергия и съответно ограничена производителност, което не е никакъв проблем. В долната част на раздел Battery Health, точно под Peak Performance Capability ще откриете вариант да изключите ограничението, след като докоснете върху Disable, но има и една съществена особеност.

Дори и вградената батерия във вашия iPhone да се отличава с живот от над 80%, новата Battery Health възможност може да се активира по автоматичен начин, като причината за това е само една – устройството се е изключило определен брой пъти внезапно, без вашата намеса. За да игнорирате ограничението в консумацията на енергия и съответно по-ниската производителност, отново докоснете върху Disable и сте готови, а ние препоръчваме на всеки потребител да провери състоянието на Battery Health и на своето iOS устройство.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.