imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Повече за полезната Guided Access възможност в iOS 12


Скритите възможности в мобилната операционна система, особено тези в последната версия на iOS, са изключително много, но измежду тях има и доста не толкова нови предложения, на които вероятно все още не сте се сетили да обърнете внимание. Достатъчно е само да отворите системните настройки, след това Accessibility и пред вас ще се разкрие един никак не малък набор от функции, а ние ще ви разкажем малко повече за Guided Access.

За да се възползвате от заложената възможност, отворете Settings, след това преминете през General и Accessibility, докоснете върху Guided Access, включете функцията по стандартен начин и активирайте Accessibility Shortcut, но по-важното е с какво може да ви бъде полезна.

При положение, че искате да оставите вашето iOS устройство, примерно на детето си, за да изиграе някое игра, да направите презентация с няколко iPad-а или пък да ги използвате в офиса, но не желаете която и да е трета страна да разполага с право на достъп до съдържание, различно от необходимото им приложение, тогава просто се обърнете към Guided Access.

Отворете приложението или играта, която желаете да бъде използвана от третата страна, натиснете три последователни пъти върху стандартния Home бутон или върху този за изключване/събуждане на устройството при iPhone X, XR, Xs, Xs Max или последното iPad Pro поколение, за да стигнете до меню Accessibility Shortcuts, активирайте Guided Access, въведете желаната парола за достъп, която трябва да бъде точно шест цифри и сте готови. Независимо от действието на потребителя, той няма да разполага с никаква възможност да напусне от отвореното от вас приложение, дори и да изключи устройството и да го стартира отново.

За да деактивирате Guided Access, натиснете три последователни пъти върху стандартния Home бутон или върху този за изключване/събуждане на устройството при iPhone X, XR, Xs, Xs Max или последното iPad Pro поколение, след това върху името на заложената възможност, въведете паролата и докоснете върху бутон End, който се намира в горната дясна част на екрана, а за да се запознаете със сериозните промени, с които ще може да се похвали iOS 13, посетете тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.