imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Повече за очакваното сгъваемото поколение iPhone


Вградената TrueDepth камера в iPhone X, която може да разпознае вашето лице по един изключително точен и бърз начин, вероятно с времето ще се появи във всяко следващо поколение iPhone и не само. Според повечето анализатори през следващите около две години, иновативната технология може да достигне дори и до конкурентните устройства на Apple, но от друга страна, разработката не може да разтърси пазара на мобилни устройства по този начин, по който го направи първото поколение iPhone.

Въпреки че през последните десет години технологиите напреднаха доста сериозно, едно нещо остана без никаква промяна. Към днешна дата, всеки смартфон, независимо от своя производител е базиран на иновативната промяна, с която дебютира първият iPhone – просто един чувствителен на допир екран върху горната страна на устройството. Точно тук се крие и голямата амбиция не само на Apple, но и на всеки друг конкурентен производител – да ни запознае с предложение, което е базирано на изцяло различен начин на работа.

Мобилните устройства стават все по-мощни, техните възможности все по-разширени, вградените камери се отличават като достойни заместители на любителската фото техника, но пазарът се нуждае от някаква кардинална промяна. Вероятно сгъваемото поколение ще бъде точно тази новост, която може да остави познатите ни към днешна дата смартфони в миналото, а ние знаем, че инженерите от Apple вече разработват подобно предложение в партньорство с LG, за което свидетелства и една от последните патентни заявки на Apple.

Дисплеят може да съдържа в себе си масив от LCD пиксели, както и такива от електрофоретични, органични светлинно излъчващи диоди, кристални полупроводникови светодиоди или масив от пиксели, базирани на други, неизброени технологии.

Решенията, които може да предложи пластичната технология определено са доста разнообразни. През последните две години LG представи няколко прототипа на своята разработка, като вариант, наподобяващ книга, който може да се сгъне по стандартен начин на две части и такъв, който може да навиете под формата на вестник. Според последната патентна заявка на Apple, която се появи преди броени дни в US Patent & Trademark Office, очакваното устройство може има гъвкава част, да се сгъне около своята ос или просто да се затвори, примерно като някое списание.

Xr buy article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.