imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Правилно зареждане на вашата iPhone или iPad батерия


Ако и вие доста често стигате до тази част от ежедневието, в която трябва да заредите батерията на вашия iPhone на сто процента, но не разполагате с необходимото време за целта, пред вас сe разкриват няколко варианти. Просто вземете външна батерия или пък свържете устройството към зарядното на вашия автомобил и продължете процеса по зареждане и в движение, но има и по-лесен начин. Всеки от вас може да постигне по-висок заряд на батерията за по-кратко време, а ние ще ви покажем какво трябва да направите за целта.

За да видите колко време отнемат различните жични и безжични варианти на зареждане на актуалните iPhone поколения, посетете тази връзка, а за да оптимизирате процеса по зареждане на вашето iOS устройство, ще се наложи да се съобразите с няколко досадни, но от друга страна съвсем лесни за изпълнение стъпки. Просто деактивирайте всички модули за комуникация, които изразходват енергия, като този за мобилни данни, блутут и безжична мрежа и не на последно място – не използвайте устройството. Всяко ваше действие изразходва енергия, с което процесът по зареждане се удължава. За да изключите всички модули по бърз начин, отворете Control Centre и докоснете върху режим Airplane.

Горните стъпки ще окажат влияние при всяко iPhone или iPad поколение, но има и още нещо. От водещо значение е и зарядното устройство, което използвате. Стандартното 5 ватово предложение може да се справи по доста приличен начин със своята задача, но ако решите да преминете към 12 ватовото зарядно, нещата ще се променят значително. При остатъчен заряд на батерията от 1% и активиран Airplane режим, през първите 15 минути на зареждане с 5 ватовото зарядно, вашият iPhone ще достигне до заряд от 11%, докато при 12 ватовото предложение той ще се равнява на 21%.

Припомняме ви, че значително по-мощното 12 ватово зарядно устройство е точно това, което идва в комплект с вашия iPad, но разполагате с възможност да го използвате без никакъв проблем и с което и да е iPhone поколение, без да се притеснявате, че с това действие ще повредите вградената батерия. Ако все още не разполагате с по-мощното зарядно устройство, винаги може да го закупите от някой от нашите iStyle магазини или онлайн, като посетите следната връзка, но има и още нещо. Трябва да знаете, че при употребата на всяко различно от Apple или сертифицирано от Apple зарядно устройство, рискувате да повредите батерията на вашето iOS устройство.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.