imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Русия забрани Telegram Messenger


Telegram Messenger може да се похвали с над сто милиона активни потребители и то само за около три години от своето съществуване, което не ни изненадва изобщо. Разработката за iOS позволява на всеки от нас да изпрати всякакъв вид съдържание до свой познат в силно криптиран вариант, но това не е единственото предимство, с което се отличава. Всеки потребител може да се възползва от Telegram Messenger напълно безплатно, но не и тези, които се намират в рамките на Русия.

Социалното приложение ви позволява да стартирате разговор само с един потребител, да се присъедините към колективен чат с над сто или пък да създадете своя собствена група. Без значение дали сте изпратили текст или връзка към YouTube или друга платформа, съдържанието минава през сървърите на Telegram Messenger и пристига до вашите приятели по силно защитен път, в което се крие и причината, поради която руското правителство забрани използването на приложението.

Според въведените преди около две години анти-терористични мерки в Русия или според вече не толкова новия Закон за борба с тероризма, съдържанието, което разглеждате, изпращате или получавате в рамките на държавата е изцяло проследимо, но не и ако използвате Telegram. Разработчикът на приложението така и не пожела да вдигне завесата над криптираната разработка, дори напротив. Павел Дуров премести сървърите на своята разработка извън Русия.

Компанията, която стои зад Telegram е позиционирана в Берлин, а ние ви припомняме, че всяко получено съобщение през приложението се изтрива автоматично, след като бъде прочетено. За да зададете време, през което ответната страна да може да прегледа изпратеното изображение, кадри или текст, просто трябва да актуализирате Telegram Messenger до неговата последна версия или до 4.2 по стандартен начин през App Store. Времето за преглед на съдържание започва да се отброява след неговото първоначалното отваряне, а след като изтече, снимката, изпратеното видео или текст ще бъдат заличени.

Вече всеки потребител може да добави видео към своя профил, както и да се възползва от един доста богат набор от интересни стикери, без да напуска рамките на приложението, което може да инсталирате по съвсем лесен начин. Просто потърсете Telegram Messenger в App Store или посетете тази връзка, но преди това трябва да отговаряте на няколко малки изисквания – iOS поне версия 6 и около 75 мегабайта свободна памет.

Източник: The Verge

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.