imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на четвъртата тестова версия на iOS 11.2.5


Все още нямаме представа защо разработчиците от Apple ни запознаха с първата бета на iOS 11.2.5 веднага след появата на iOS 11.2.1, но едно е сигурно. Втората, третата и четвъртата поправка на системата няма да бъдат прескочени, за което свидетелства и официалната версия на iOS 11.2.2, която се появи преди броени часове. Повече за нея може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще разгледаме четвъртата бета на очакваната пета актуализация.

Най-сериозните новости в iOS 11.2 ще си останат възможността за безжично зареждане на вградената батерия на iPhone 8, 8 Plus и X със значително по-мощното 7.5 ватово устройство и появата на Apple Pay Cash, макар и да не може да се възползваме от тази възможност в рамките на нашата държава, докато нещата при първата поправка на системата стоят по малко по-различен начин. iOS 11.2.1 поправя грешки и подобрява защитата на вашето устройство, но заедно с това разработчиците от Apple се опитаха да отстранят и проблем, който води до внезапно изключване на iPhone, когато неговата батерия е стара или повредена.

За да може да се възползвате от вашия iPhone дори с повредена батерия без тя да изключва, iOS 11.2.1 ограничава неговата производителност, което доведе и до един не толкова приятен скандал. Появиха се твърдения, че Apple умишлено ограничава скоростта на по-старите iOS устройства. Вече можете да подмените повредената батерията с нова в официалния сервиз на iStyle в мол Сердика – оторизиран Apple сервиз, а вероятно с iOS 11.2.5 всеки потребител ще може да включи и изключи самостоятелно заложеното ограничение във версия 11.2.1.

Освен горната поправка, очакваме да видим и още две нови възможности в операционната система. На първо място поставяме iCloud Messages или вариант да синхронизираме съобщенията си с облачната услуга, а на второ AirPlay 2 и не само. Четвъртата поправка разкрива вариант да попитате Siri за някоя актуална новина от последните минути, но нека да си припомни с какво се отличава и втората основна актуализация на системата:

 • Визуални промени в музикалния плеър, който е разположен в Control Center.
 • Обновена анимация при стартиране на Live Photo.
 • Характерните фонови изображения за iPhone 8 и iPhone X стават достъпни за всяко различно устройство.
 • Доста по-реалистични емотикони спрямо предходните.
 • Нови настройки на заложеното TV приложение.
 • HomePod се появява в SiriKit, така че разработчиците могат да започнат да подготвят своите нови проекти, свързани с интелигентната тонколона на Apple.
 • Поправки на значителен набор от грешки, включително и такива в заложеното приложение Calculator.
 • Възможност да зареждате вградената батерия в iPhone 8, 8 Plus и X с по-мощно, 7.5 ватово безжично зарядно устройство, отговарящо на стандарт Qi.
 • Нова лента с икони, разположена в горния край на екрана при заключен режим на iPhone X за по-бърз и лесен достъп до Control Center.
 • Нови известия в Control Center за всички iOS устройства, които уведомяват всеки потребител при деактивиране на Bluetooth или Wi-Fi, че модулите остават в режим на готовност.
 • Заложеното приложение TV се отличава с нови възможности за управление на стартирано съдържание през раздел Now Playing в Control Center.
 • Поправя доста грешки и подобрява стабилността на вашето устройство.

Към днешна дата, четвъртата бета на iOS 11.2.5 е достъпна единствено за потребители, които разполагат с Apple ID акаунт със статус на разработчик, което не трябва да ни притеснява по никакъв начин. Вероятно съвсем скоро ще се появи и четвъртата публична тестова версия на актуализацията, която ще може да инсталирате и вие, но не трябва да забравяте, че Apple не препоръчва да предприемате тази стъпка с вашето основно устройство.

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.