imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Преглед на четвъртата тестова версия на iOS 11.2


Съвсем очаквано, втората поправка на iOS 11.1, с която се запознахме преди денонощие не може да се похвали с каквито и да било съществени промени или пък нови възможности. Единствената задача на разработката е да остави няколко грешки, които допуска системата в миналото, докато нещата при iOS 11.2 стоят по малко по-различен начин. Промените в предложението са доста сериозни, а ние ще разгледаме четвърта бета на актуализацията, която вече може да инсталирате и вие.

Реално погледнато, не трябва да очаквате кой знае какви новости, дори напротив. Четвъртата тестова версия на iOS 11.2 отстранява появили се грешки в предните варианти на системата, като с това ни доближава все повече до нейната официална версия. Първата основна актуализация премина през пет тестови предложения, което вероятно ще се случи и с втората, а ние ще ви припомним промените, с които се отличава iOS 11.2:

  • Визуални промени в музикалния плеър, който е разположен в Control Center.
  • Обновена анимация при стартиране на Live Photo.
  • Характерните фонови изображения за iPhone 8 и iPhone X стават достъпни за всяко различно устройство.
  • Доста по-реалистични емотикони спрямо предходните.
  • Нови настройки на заложеното TV приложение.
  • HomePod се появява в SiriKit, така че разработчиците могат да започнат да подготвят своите нови проекти, свързани с интелигентната тонколона на Apple.
  • Първи признаци за появата на AirPlay 2, скрити в променен вариант да преминете от едно Apple TV към друго през Control Center по един доста лесен начин.
  • Поправки на значителен набор от грешки, включително и такива в заложеното приложение Calculator.
  • Възможност да зареждате вградената батерия в iPhone 8, 8 Plus и X с по-мощно, 7.5 ватово безжично зарядно устройство, отговарящо на стандарт Qi.

Всеки от вас може да инсталира поредната бета и на своето устройство, но трябва да бъдете внимателни. От една страна, ще се запознаете с всички изброени промени, вероятно и с някоя, която все още не сме отчели, преди всеки останал потребител, но от друга, системата е в процес на разработка, което означава, че може да допуска грешки. Apple не препоръчва да инсталирате която и да е бета на устройство, което използвате във вашето ежедневие.

Ако искате да изпробвате четвъртата бета на iOS 11.2 и на вашето устройство, трябва да се регистрирате в програмата на Apple за Beta Software, като посетите тази връзка и да последвате описаните стъпки, а ние ви препоръчваме да се съобразите със съветите на Apple и да не предприемате тази стъпка, ако използвате съответния iPhone или iPad като основен.

iPhone Xs pre-order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.