imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на четвъртата тестова версия на iOS 11.3


Официалната версия на iOS 11.2.6 от преди около половин месец не може да се похвали с кой знае колко сериозни промени, но това е съвсем очаквано. Основната задача на тази малка поправка е да отстрани всякакъв вид възникнали грешки и неизправности, докато нещата при третата основна актуализация, която вече разполага и със своята четвърта бета версия, стоят по различен начин. Освен с доста корекции на грешки и подобрена защита, iOS 11.3 се отличава и с никак не малко нови възможности.

За да се възползваме от интересните промени в iOS 11.3, ще се наложи да изчакаме поне още няколко седмици или вероятно до края на този месец, когато ще се появи официалната версия на предложението, а до тогава нищо не ни спира да разгледаме тази част от тях, която ни е известна към днешна дата.

На първо място обръщаме внимание на една очаквана възможност в петата поправка на iOS 11.2, която така и не се появи. За да може да се възползвате от вашия iPhone дори с повредена батерия, без да изключва внезапно, iOS 11.2.1 ограничава неговата производителност, което доведе и до един не толкова приятен скандал. Появиха се твърдения, че Apple умишлено ограничава скоростта на по-старите iOS устройства. Вече можете да подмените промоционално повредената батерията с нова в официалния сервиз на iStyle в Мол Сердика Център – оторизиран Apple сервиз, а с iOS 11.3, всеки потребител ще може да игнорира заложеното ограничение по своя преценка.

Полезната Battery Health възможност ще се появи и за нас с официалната версия на iOS 11.3, а за да стигнете до нея, просто ще трябва да отворите системните настройки и да потърсите името на разработката в меню Battery. Ако животът на вградената батерия е над 80%, значи всичко е наред, но ако е под тази стойност и вашият iPhone се изключва сам, операционната система ще активира режим на по-ниска консумация на енергия и съответно ограничена производителност, което не е никакъв проблем. В долната част на раздел Battery Health ще откриете вариант да изключите ограничението, но нека видим и останалите промени, с които може да се похвали четвъртата тестова версия на iOS 11.3.

  • Възможност да добавите по-голяма част от вашите здравни параметри в заложеното приложение Health.
  • Четири нови анимирани Animoji емотикони – лъв, мечка, дракон и череп, от които биха могли да се възползват потребителите на iPhone X.
  • Синхронизиране на вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга.
  • Business Chat в приложението Messages, който ви позволява да получите информация съобразно предоставяните услуги от редица предварително подбрани компании.
  • Вариант да се наслаждавате на съдържанието в Apple Music без абсолютно никакви рекламни съобщения или банери.
  • Подобрен комплект от ARKit инструменти за създаване на елементи с добавена реалност, който може да се използва от разработчиците на iOS приложения. Повече за него може да разберете, като посетите тази връзка.

За разлика от първите две бети на iOS 11.3, които ни запознаха с AirPlay 2, с третата и за съжаление и с настоящата нещата се връщат отново към първата версия на функцията, която ви позволява да прегледате аудио, снимки и видео съдържание от едно Apple устройство на друго по безжичен начин. Към днешна дата нямаме никаква представа на какво се дължи тази малка стъпка назад, но нека разгледаме и останалите промени в четвъртата тестова версия. Сред тях са появата на iPod touch поддръжка и изцяло нов Health Record раздел в Privacy и Analytics.

Към днешна дата, четвъртата бета е достъпна, както за тази част от потребителите, които разполагат с Apple ID акаунт със статус на разработчик, така и за всички останали, но има и една малка особеност. Не трябва да забравяте, че Apple не препоръчва да инсталирате която и да е бета версия на вашето основно устройство.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.