imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Преглед на четвъртата тестова версия на iOS 11.4


Ако все още не сте инсталирали третата основна актуализация на iOS 11 и на вашия iPhone или iPad, вече може да го направите без никакъв проблем. За да разберете повече за официалната версия на разработката, която дебютира преди малко повече от месец, посетите тази връзка, а ние ще ви покажем с какво се отличава четвъртата тестова версия на очакваната четвърта актуализация на мобилната операционна система, която се появи преди броени часове.

За да се възползваме от интересните промени в iOS 11.4, ще се наложи да изчакаме поне още няколко седмици, докато се появи нейната официалната версия. Вероятно тя ще стигне до нас в началото на юни, а дотогава нищо не ни спира да разгледаме тази част от системата, която ни е известна към днешна дата.

Една от основните и вероятно най-значими промени в iOS 11.3 се крие в дългоочакваната Battery Health възможност. За да използвате вашия iPhone дори с повредена батерия без да изключва, iOS 11.2.1 ограничава производителността му. Появиха се твърдения, че Apple умишлено забавя по-старите iOS устройства, което впоследствие се оказа, че не е точно така. От няколко месеца може да подмените промоционално повредената батерията с нова в официалния сервиз на iStyle в мол Сердика – оторизиран Apple сервиз, а с iOS 11.3, всеки потребител може да игнорира ограничението по своя преценка, но нека видим с какво се отличава четвъртата актуализация.

Както втората версия на AirPlay, така и възможността да синхронизирате вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга намериха своето място в първите тестови варианти на iOS 11.3, но не и в официалната версия, докато при очакваната четвърта актуализация нещата са различни. AirPlay 2 и iCloud Messages присъстват във всички бети, като до тези възможности бихме поставили и още една новост – вариант да стартирате аудио съдържание в стерео, като свържете безжично два HomePod-а. Към днешна дата тази опция не функционира правилно, тъй като изисква актуализация и на интелигентната тонколона, но това не трябва да ви притеснява. Вероятно тя ще се появи заедно с официалната версия на iOS 11.4.

С втората бета на iOS 11.4 идва и очакваната ClassKit връзка, част от образователните Classroom и Schoolwork приложения, но има и още нещо. Актуализацията добавя и ново (PRODUCT) RED фоново изображение, създадено за червените варианти на iPhone 8 и 8 Plus, докато третата и днешната бета поправят единствено появили се грешки, с което ни подготвят за официална версия на системата. Вероятно тя ще се появи в края на този месец, а ние ви припомняме, че Apple не препоръчва да инсталирате която и да е тестова разработка на вашето основно устройство.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.