imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на Dark Mode, Stacks и App Store в macOS Mojave


Ако сте регистриран разработчик в системата на Apple, може да изтеглите първата бета версия на macOS Mojave от центъра за разработчици на компанията. Все пак до появата на официалната версия остава още доста време. Вероятно това ще се случи през летните месеци – края на август или дори септември, а ние ще ви покажем какво може да очаквате от новите Dark Mode и Desktop Stacks функции в очакваната настолна операционна система.

За да активирате тъмния режим на тема, трябва да отворите системните настройки, след това раздел General и да изберете тъмната тема срещу Appearance, но има и една малка особеност. Ето защо macOS Mojave разполага с две съвсем еднакви фонови изображения, като едната от снимките е направена на дневна светлина, а другата на нощна. Системата може да преминава плавно от нормален режим към тъмен по автоматичен начин, съобразно в коя част от денонощието се намирате, а заедно с това се променя и фоновото изображение.

Толкова за Dark mode. Явно чакането до няколко месеца ще свърши, а ако все още не знаете точно какво представлява полезната Desktop Stacks функция, ние ще се опитаме да ви обясним. Просто комбинирате разположените файлове на работния плот по тематичен начин в групи, съобразно техния вид, дата на последна редакция или пък създаване. Реално погледнато, съдържанието изглежда все едно е разположено в стандартни папки, но с една малка разлика – всичко става по автоматичен начин. Тази нова функция може да превърне вашия десктоп в едно далеч по-подредено място, но нека разгледаме и обновения App Store.

Видно от видеото на MacRumors, настолната версия на магазина за приложения изглежда изцяло обновена, което трябваше да се случи отдавна. Разделите са преместени от горната хоризонтално разположена лента към лявата страна на екрана. Дясната част от екрана остава за всички App Store рекламни банери, които доста наподобяват на тези в iOS 11, както и за преглед на отворено приложение, а за да разберете повече за промените, с които се отличава първата бета версия на macOS Mojave, посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.