imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на осмата бета версия на iOS 12


Ако не сте регистриран разработчик в системата на Apple, но искате да изпробвате iOS 12, това може да стане по доста лесен начин. Публичната бета на очакваната мобилна операционна система е достъпна за всеки потребител. За да разберете как да я инсталирате и на вашето устройство, посетете тази връзка, а ние ще разгледаме осмата тестова версия на предложението, предназначена за всеки Apple ID акаунт със статус на разработчик.

Дори и да сте регистриран разработчик в системата на Apple, не трябва да забравяте, че не е препоръчително да инсталирате която и да е бета на устройство, което използвате като основно. Тестовите варианти допускат грешки и не функционират кой знае колко стабилно, за което свидетелства и седмата бета на iOS 12. Предложението не може да се похвали с никакви промени, освен с доста поправки на грешки, както и с появата на няколко нови неточности, върху които Apple поставя акцент.

 • Проблем при използването на Apple Pay. За да го игнорирате ще се наложи да рестартирате вашето устройство.
 • Представеният в предните тестови версии на iOS 12 групов FaceTime разговор е премахнат изцяло. Ще се запознаем с предложението в някоя от актуализациите на системата, след като се появи нейната официална версия.
 • Бавно зареждане на което и да е заложено или разработено от трета страна приложение.
 • Сериозен проблем с производителността, поради което малко след появата си, седмата бета е свалена от Apple. Вероятно ще се появи отново след броени часове.

Реално погледнато, седмата тестова версия на системата се появи буквално за някъде около десетина минути, след което бетата беше свалена от Apple, но това не трябва да ни притеснява по никакъв начин. Ако разполагате с акаунт на разработчик, вече може да преминете направо към осмата бета на iOS 12, която поправя следните, бихме казали никак не малки грешки:

 • Бавно зареждане на което и да е заложено или разработено от трета страна приложение.
 • Сериозен проблем с производителността на операционната система.

С очакваната система разработчиците от Apple искат да ни запознаят с версия, която работи доста по-бързо и стабилно дори и с по-стари поколения iPhone и iPad, но нека видим и останалите промени, с които се отличава iOS 12.

Maps

Заложеното приложение е с преработен изглед на картата, включващ появата на зелени площи, сгради, водни басейни, пешеходни пътеки и не само. Скоро ще разполагате с възможност да се насладите и на информация за пътните условия в реално време, като трафик, участъци в ремонт и други подобни.

Battery Usage

Отново може да проверите точно кое приложение изразходва най-много енергия, но с една малка разлика. Графиките са преработени, като към тях вече е добавена и статистика, която може да ви покаже колко време екранът на вашето устройство е бил включен и изключен.

Screen Time

Полезната функция, чрез която всеки от вас може да види колко време прекарва в което и да е от инсталираните приложения и игри, с които разполага също преминава през малка промяна, спрямо първата бета на iOS 12. Малкият бутон за нулиране на отчетеното време е премахнат, възможността за задаване на лимит е позиционирана в долния край на екрана и не само. Появява се вариант да видите точно колко време сте използвали, както избрано устройство, така и всички свързани към вашия Apple ID акаунт устройства.

Notifications

Ако отворите системните настройки и изберете раздел Notifications, ще се запознаете с една изцяло нова възможност, чрез която всеки може да изключи Siri Suggestions, съобразно избрано приложение, но това може да се случи и автоматично. Достатъчно е само да не сте използвали съответната разработка дълъг период от време.

Други промени

 • Полезната функция за избор на парола от измежду всички запаметени в iCloud Keychain се отличава с променен дизайн, който на пръв поглед изглежда доста по-практичен.
 • Нов начален екран в заложеното приложение Voice Memos.
 • Когато отваряте заключено съдържание с Face ID, системата ще ви визуализира известие Scanning with Face ID.
 • Всеки надпис и име на албум в заложеното приложение Photos се отличава с по-голям и доста по-лесен за четене текст.
 • Подобрен механизъм за търсене на снимки в приложението Photos. Ако търсите, примерно 10-ти юни, пред вас ще се визуализират изображенията от тази дата, но подредени по години.
 • Ако отворите iPhone приложение през вашия iPad, разработката ще се визуализира в двойно по-голям размер.

Измежду всички промени, в страницата за разработчици на Apple компанията поставя един сериозен акцент и върху не малък списък с грешки, които iOS 12 все още допуска, а ако искате да разберете повече за промените, с които се отличава представената преди вече повече от два месеца мобилна операционна система, просто посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

MBPro promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.