imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на петата тестова версия на iOS 11.2.5


Нямаме представа защо разработчиците от Apple пуснаха първата бета на iOS 11.2.5 веднага след появата на iOS 11.2.1, но едно е сигурно. Втората поправка не е прескочена, а за това говори и нейната официалната версия. Повече за iOS 11.2.2 може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще разгледаме поредната бета на очакваната пета актуализация.

Най-сериозните новости в iOS 11.2 ще си останат възможността за безжично зареждане на вградената батерия на iPhone 8, 8 Plus и X със значително по-мощното 7.5 ватово устройство и появата на Apple Pay Cash, макар и да не може да се възползваме от тази възможност в рамките на нашата държава, докато нещата при първата поправка на системата стоят по малко по-различен начин. iOS 11.2.1 коригира грешки и подобрява защитата на вашето устройство, но заедно с това разработчиците от Apple се опитаха да отстранят и проблем, който води до внезапно изключване на iPhone, когато неговата батерия е повредена.

За да може да се възползвате от вашия iPhone дори с повредена батерия без тя да изключва, iOS 11.2.1 ограничава неговата производителност, което доведе и до един не толкова приятен скандал. Появиха се твърдения, че Apple умишлено ограничава скоростта на по-старите iOS устройства. Вече можете да подмените повредената батерията с нова в официалния сервиз на iStyle в мол Сердика – оторизиран Apple сервиз, а вероятно с iOS 11.2.5 всеки потребител ще може да включи и изключи самостоятелно заложеното ограничение във версия 11.2.1.

Освен горната поправка, очакваме да видим и още две нови възможности в операционната система. На първо място поставяме iCloud Messages или вариант да синхронизираме съобщенията си с облачната услуга, а на второ AirPlay 2 и не само. Четвъртата поправка разкрива вариант да попитате Siri за някоя актуална новина от последните минути, докато петата не може да се похвали с никакви промени, но нека да си припомни с какво се отличава и втората основна актуализация на системата:

 • Визуални промени в музикалния плеър, който е разположен в Control Center.
 • Обновена анимация при стартиране на Live Photo.
 • Характерните фонови изображения за iPhone 8 и iPhone X стават достъпни за всяко различно устройство.
 • Доста по-реалистични емотикони спрямо предходните.
 • Нови настройки на заложеното TV приложение.
 • HomePod се появява в SiriKit, така че разработчиците могат да започнат да подготвят своите нови проекти, свързани с интелигентната тонколона на Apple.
 • Поправки на значителен набор от грешки, включително и такива в заложеното приложение Calculator.
 • Възможност да зареждате вградената батерия в iPhone 8, 8 Plus и X с по-мощно, 7.5 ватово безжично зарядно устройство, отговарящо на стандарт Qi.
 • Нова лента с икони, разположена в горния край на екрана при заключен режим на iPhone X за по-бърз и лесен достъп до Control Center.
 • Нови известия в Control Center за всички iOS устройства, които уведомяват всеки потребител при деактивиране на Bluetooth или Wi-Fi, че модулите остават в режим на готовност.
 • Заложеното приложение TV се отличава с нови възможности за управление на стартирано съдържание през раздел Now Playing в Control Center.
 • Поправя доста грешки и подобрява стабилността на вашето устройство.

Към днешна дата, петата бета на iOS 11.2.5 е достъпна за всички потребители и регистрирани разработчици в системата на Apple, което не означава, че трябва да инсталирате поправката още сега, дори напротив. Apple не препоръчва да предприемате тази стъпка с вашето основно устройство, което е съвсем разбираемо. Разработката е в тестови вариант, а това означава, че все още допуска грешки и вероятно не работи кой знае колко стабилно.

Christmas MBP article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.