imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Преглед на петата тестова версия на iOS 11.2


Съвсем очаквано, втората поправка на iOS 11.1, с която се запознахме преди почти две седмици не може да се похвали с каквито и да са съществени промени или нови възможности. Единствената задача на разработката е да остави няколко грешки, които допуска системата в миналото, докато нещата при iOS 11.2 стоят по малко по-различен начин. Промените са доста на брой, а ние ще разгледаме петата бета на актуализацията, която не се различава кой знае колко от четвъртата.

Съвсем традиционно, не трябва да очаквате кой знае какви новости. Петата тестова версия на iOS 11.2 отстранява появили се грешки в предишните варианти на системата, като с това ни доближава все повече до нейната официална версия. iOS 11.1 премина през пет тестови предложения, което вероятно означава, че скоро ще се запознаем и с официалната версия на iOS 11.2, а ние ще ви припомним известните ни промени към днешна дата, с които се отличава разработката:

 • Визуални промени в музикалния плеър, който е разположен в Control Center.
 • Обновена анимация при стартиране на Live Photo.
 • Характерните фонови изображения за iPhone 8 и iPhone X стават достъпни за всяко различно устройство.
 • Доста по-реалистични емотикони спрямо предходните.
 • Нови настройки на заложеното TV приложение.
 • HomePod се появява в SiriKit, така че разработчиците могат да започнат да подготвят своите нови проекти, свързани с интелигентната тонколона на Apple.
 • Първи признаци за появата на AirPlay 2, скрити в променен вариант да преминете от едно Apple TV към друго през Control Center по един доста лесен начин.
 • Поправки на значителен набор от грешки, включително и такива в заложеното приложение Calculator.
 • Възможност да зареждате вградената батерия в iPhone 8, 8 Plus и X с по-мощно, 7.5 ватово безжично зарядно устройство, отговарящо на стандарт Qi.
 • Нова лента с икони, разположена в горния край на екрана при заключен режим на iPhone X за по-бърз и лесен достъп до Control Center.
 • Нови известия в Control Center за всички iOS устройства, които уведомяват всеки потребител при деактивиране на Bluetooth или Wi-Fi, че модулите остават в режим на готовност.
 • Заложеното приложение TV се отличава с нови възможности за управление на стартирано съдържание през раздел Now Playing в Control Center.

Всеки от вас може да инсталира поредната бета и на своето устройство, но трябва да бъдете внимателни. От една страна, ще се запознаете с всички изброени промени, вероятно и с някоя, която все още не сме отчели, преди всеки останал потребител, но от друга, системата е в процес на разработка, което означава, че може да допуска грешки. Apple не препоръчва да инсталирате която и да е бета на устройство, което използвате във вашето ежедневие.

Ако искате да изпробвате петата бета на iOS 11.2 и на вашето устройство, трябва да се регистрирате в програмата на Apple за Beta Software, като посетите тази връзка и да последвате описаните стъпки, а ние ви препоръчваме да се съобразите със съветите на Apple и да не предприемате тази стъпка, ако използвате съответния iPhone или iPad като основен.

iPad Pro new vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.