imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на петата тестова версия на iOS 11.4


Ако все още не сте инсталирали третата основна актуализация на iOS 11 и на вашия iPhone или iPad, вече може да го направите без никакъв проблем. За да разберете повече за официалната версия на разработката, която дебютира преди около месец и половина, посетите тази връзка, а ние ще ви покажем с какво се отличава петата тестова версия на очакваната четвърта актуализация на операционната система, която се появи преди броени часове.

За да се възползваме от интересните промени в iOS 11.4, ще се наложи да изчакаме поне още няколко седмици, докато се появи нейната официалната версия. Вероятно тя ще стигне до нас в началото на юни, а дотогава нищо не ни спира да разгледаме тази част от системата, която ни е известна към днешна дата.

Една от основните и вероятно най-значими промени в iOS 11.3 се крие в дългоочакваната Battery Health възможност. За да използвате вашия iPhone дори с повредена батерия без да изключва, iOS 11.2.1 ограничава производителността му. Появиха се твърдения, че Apple умишлено забавя по-старите iOS устройства, което впоследствие се оказа, че не е точно така. От няколко месеца може да подмените промоционално повредената батерията с нова в официалния сервиз на iStyle в мол Сердика – оторизиран Apple сервиз, а с iOS 11.3, всеки потребител може да игнорира ограничението по своя преценка, но нека видим с какво се отличава четвъртата актуализация.

Както втората версия на AirPlay, така и възможността да синхронизирате вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга намериха своето място в първите тестови варианти на iOS 11.3, но не и в официалната версия, докато при очакваната четвърта актуализация нещата са различни. AirPlay 2 и iCloud Messages присъстват във всички бети, като до тези възможности бихме поставили и още една новост – вариант да стартирате аудио съдържание в стерео, като свържете безжично два HomePod-а. Тази опция все още не функционира правилно, тъй като изисква актуализация и на интелигентната тонколона, но това не трябва да ви притеснява. Вероятно тя ще се появи заедно с официалната версия на iOS 11.4.

Достатъчно е само да инсталирате iOS 11.4, след като се появи нейната официална версия и защитата на вашето устройство ще премине на едно по-високо ниво. Ако съответният iPhone или iPad не е използван в продължение на седем дни, операционната система ще забрани преносът на всякакъв вид данни чрез стандартния Lightning порт, което означава само едно. Връзката ще може да бъде използвана единствено за зареждане на батерията, докато опитите за отключване на устройството или пък за сваляне на неговото съдържание по системен начин от трето лице ще станат невъзможни, за което свидетелства четвъртата бета на очакваната актуализация.

С втората бета на iOS 11.4 се появи очакваната ClassKit връзка, част от образователните Classroom и Schoolwork приложения, но има и още нещо. Актуализацията добавя и ново (PRODUCT) RED фоново изображение, създадено за червените варианти на iPhone 8 и 8 Plus, докато останалите бети, включително и днешната пета, поправят единствено появили се грешки, с което ни подготвят за официална версия на системата. Вероятно тя ще се появи в края на този месец, а ние ви припомняме, че Apple не препоръчва да инсталирате която и да е тестова версия на вашето основно устройство.

Serdika Bday article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.