imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Преглед на полезната Lock Screen възможност в macOS High Sierra


За да разберете как да скриете отворените приложения от работния плот без това от тях, което използвате, посетете тази връзка, но това не е единствената клавишна комбинация, с която може да се похвали последната High Sierra версия на настолната операционна система. Заложените възможности в macOS са изключително много, а ние ще ви запознаем с една от тях, с чието съществуване е възможно все още да не сте запознати.

Реално погледнато, всяка версия на настолната операционна система разполага с вариант за заключване под различна форма, но при последната – 10.13, нещата придобиват коренно различно измерение. Достатъчно е само да активирате изцяло новата Lock Screen възможност и вашият настолен или преносим Mac ще премине в режим, наподобяващ този, при който все още не сте се вписали с вашето потребителско име и парола, но с една малка разлика. Функцията няма да затвори нито едно от вашите приложения или документи.

Ако искате да изпробвате полезната възможност, това може да стане като кликнете върху логото на Apple, което е разположено по подразбиране в горната лява част на екрана. В отвореното меню кликнете върху Lock Screen и сте готови. Системата ще премине по един изключително бърз начин в заключен режим, а за да се върнете отново към нея, ще се наложи да изберете потребител, ако сте създали повече от един, и да се впишете по стандартен начин с вашата парола, но има и един доста по-лесен начин.

Горните стъпки са доста лесни за изпълнение, което не означава, че трябва да игнорираме и удобната клавишна комбинация. Просто докоснете едновременно CTRL, CMD и буквата Q и сте готови. Lock Screen ще се активира мигновено, а вие може да станете от вашия Mac без да се притеснявате, че някой ще може да разгледа информацията и съдържанието ви, а за да разберете повече за промените, с които се отличава последната High Sierra версия на macOS, посетете тази връзка.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.