imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на полезната Reachability възможност в iOS


Ако използвате примерно iPhone 5S или пък поколение SE, вероятно нямате кой знае колко голяма нужда от Reachability, но ако вашето устройство е с по-голям диагонал на екрана, нещата определено стоят по различен начин. Полезната iOS възможност дебютира още с появата на iPhone 6, а ние ще ви покажем точно по какъв начин да изтеглите горната част на екрана към центъра, така че да стигнете до нея възможно най-лесно.

Преди всичко, ще се наложи да предприемете една малка настройка. Скритата Reachability възможност е изключена по подразбиране, а за да я активирате, просто отворете вашите системни настройки, преминете през General, докоснете върху Accessibility и потърсете името на полезната функция. Остава само да я включите по стандартен начин и сте готови, но нека видим и по какъв начин може да се възползвате от нея.

Ако искате да докоснете върху някой елемент в горния край на екрана, но без да използвате другата си ръка или да премествате устройството, просто докоснете два последователни пъти върху стандартния Home бутон и сте готови. Горната част на екрана ще се визуализира автоматично в центъра, а вие може да се възползвате от желаното пространство както винаги, но има и една малка особеност. След като докоснете върху някой елемент, удобното позициониране на екрана ще се възстанови в своя стандартен вариант.

Полезната възможност може да ви бъде на разположение по всяко време, без значение от това колко пъти е стартирана, но не трябва да забравяте, че може да се възползвате от нея и през вашия iPhone X, който не разполага с Home бутон. Достатъчно е само да плъзнете пръст от долната част на екрана надолу и сте готови. Reachability ще се активира мигновено, а ако сте предприели това действие без да искате, просто плъзнете с пръст отново от долната страна на екрана, но в обратната посока.

Източник: iMore

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.