imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Преглед на първата поправка на iOS 12


Ако все още не сте инсталирали iOS 12, имаме една добра новина. Системата може да се похвали с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, което оказва отражение предимно върху по-старите iPhone и iPad поколения и не само. Вече всеки от вас може да инсталира официалната версия на разработката заедно с нейната първа поправка, а ние ще ви покажем какви грешки поправя iOS 12.0.1.

Ако все още използвате iOS 11 и причината за това е защото не знаете дали новата версия е съвместима и с вашия iPhone или iPad, няма от какво да се притеснявате. iOS 12 може да работи с всички устройства, които покрива и предишната версия, но нека разгледаме и прикрепената бележка от Apple към първата поправка на предложението:

  • Отстранява грешка, при която някои iPhone Xs устройства не преминават в режим на зареждане при заключен екран (при жично зареждане на батерията).
  • Поправка на грешка, при която iPhone Xs се опитва да изгради връзка с 2.4 GHz Wi-Fi мрежа, вместо с 5 GHz такава.
  • Стандартният „.?123“ бутон във виртуалната iPad клавиатура се връща на своята предишна позиция.
  • Поправка на малка грешка, при която субтитрите не се появяват през някои видео приложения.
  • Вграденият Bluetooth модул вече работи без никакво прекъсване.

Заедно с всички поправки на грешки, iOS 12.0.1 подобрява и защитата на вашето устройство, повече за което може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще ви покажем как да инсталирате разработката и на вашето устройство. Достатъчно е да отворите системните настройки, след това General и Software Update и сте почти готови. Остава да докоснете върху Download and Install и да изчакате процеса да приключи, но има и една малка особеност. Трябва да разполагате с около 100 мегабайта свободна памет, като е препоръчително да сте заредили батерията на устройството на 100 процента.

Към първата поправка на системата няма да откриете никакви визуални промени или пък нови възможности, но това не е от толкова голямо значение. Все пак нейната задача е да подобри работата и сигурността на вашия iPhone или iPad, а за да разберете повече за iOS 12, посетете тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.