imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на първата публична бета на iOS 13


Изминаха няколко седмици от представянето на всички нови операционни системи на Apple по време на WWDC в началото на юни. Технологичното мероприятие ни запозна с първата тестова версия на iOS 13, но явно след втората бета на операционната система от преди няколко дни идва време да се възползваме и от първото, но публично бета предложение на очакваната система, което се появи преди броени часове.

Първата публична бета е по-различна от тестовата версия, предназначена за разработчиците. Тя се отличава с по-стабилен начин на работа и допуска по-малко грешки, но трябва да се замислите преди да я инсталирате, както съветва Apple. Вероятно не малка част от приложенията, които използвате, не разполагат със съвместим вариант с iOS 13 и не само. Говорим за първата бета за публично тестване, а това означава само едно. Въпреки всичко, тя определено не работи безпроблемно.

При положение, че искате да тествате iOS 13 още сега, просто посетете тази връзка и се регистрирайте в Apple Beta Software Program с вашето Apple ID. След това направете бекъп на вашето устройство, потърсете новата версия в Software Updates по стандартен начин и сте готови, а ние ще ви покажем тази част от интересните промени, върху които компанията поставя акцент в първата публична бета на iOS 13:

 • Face ID ще реагира или отключва вашето устройство с до 30% по-бързо, спрямо заложената система за лицево разпознаване в iOS 12.
 • Свалянето на приложения от App Store ще става с до 50% по-бързо, спрямо iOS 12.
 • Актуализирането на вече инсталирани приложения ще става с до 60% по-бързо, спрямо iOS 12.
 • Стартирането на вече инсталирани приложения ще става около два пъти по-бързо, спрямо актуалната версия на iOS.
 • Раздел Camera Roll в заложеното приложение Photos съвсем скоро ще се казва Photos, но заедно с тази промяна, разработката ще може да се похвали и с нови инструменти за редактиране на изображения.
 • Възможност за редактиране на видеа през заложеното приложение Photos.
 • Нова и доста по-дискретна скала за нивото на звука на устройството.
 • Изцяло ново Find My приложение, което обединява в себе си Find My iPhone и Find My Friends.
 • Полезна Sign In with Apple функция, която ви позволява да се регистрирате в избран уебсайт по доста лесен начин. Точно както с вашите Facebook и Google акаунти, но по доста по-сигурен начин. Функцията може дори да генерира виртуален имейл адрес за целта, за да не се налага да предоставяте вашите лични данни.
 • Нова Look Around възможност в заложеното приложение Maps, чрез която всеки потребител може да разгледа обектите около зададен адрес, подобно на Google Street View.
 • Заложеното приложение Files поддържа APFS файлов формат, както и ще може да изгради връзка с желан SMB сървър, промяна, която определено ще се хареса на по-професионалните протребители и със сигурност е очаквана от тях.
 • Вградената Downtime функция в заложеното приложение Screen time ще може да се синхронизира с Apple Watch.
 • Изцяло нова възможност за споделяне на интернет страница от Safari във формата на PDF.
 • Автоматично преместване на маркиран Checklist в приложението Notes в долната част на страницата, при изпълнените задачи.
 • Няколко нови Animoji стикери.
 • Dark mode или дългоочакваният тъмен режим на темата!

Все още нямаме представа дали тъмната тема ще може да се активира автоматично, според това коя част от денонощието е настъпила, но по-важното е, че промяната, с която се отличава актуалната към днешна дата Mojave версия на macOS, ще стигне и до мобилната операционна система на Apple през септември месец, а за да разберте повече за всички очаквани версии на операционните системи на технологичния гигант, посетете тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.