imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на първата тестова версия на iOS 11.2.5


Преди броени часове се запознахме с официалната версия на първата поправка на iOS 11.2, преди малко повече от седмица с отново официалната на втората основна актуализация на операционната система, но явно идва време да разгледаме и първата бета на 11.2.5. Реално погледнато, нямаме абсолютно никаква представа защо разработчиците от Apple пропуснаха втората, третата и четвъртата поправка, но това не е от толкова голямо значение.

За разлика от втората основна актуализация, нейната първа поправка не се отличава с никакви промени. Предложението поправя грешки и подобрява защитата на вашия iPhone и iPad, докато вероятно най-сериозните новости в iOS 11.2 ще си останат възможността за безжично зареждане на вградената батерия на iPhone 8, 8 Plus и X със значително по-мощното 7.5 ватово устройство и появата на Apple Pay Cash, макар и да не може да се възползваме от тази възможност в рамките на нашата държава.

Предвид обозначението на днешната тестова версия, става въпрос за една не кой знае колко голяма актуализация или просто за петата, която вероятно ще поправи появили се грешки и отново ще подобри защитата на вашето устройство, но не трябва да забравяме, че към днешна дата все още не сме се запознали с две възможности, които очакваме да видим в iOS 11. На първо място поставяме iCloud Messages или възможността да синхронизираме съобщенията си с облачната услуга, а на второ AirPlay 2. Тези варианти биха могли да дебютират с версия 11.2.5, но нека да си припомни с какво се отличава втората основна актуализация:

 • Визуални промени в музикалния плеър, който е разположен в Control Center.
 • Обновена анимация при стартиране на Live Photo.
 • Характерните фонови изображения за iPhone 8 и iPhone X стават достъпни за всяко различно устройство.
 • Доста по-реалистични емотикони спрямо предходните.
 • Нови настройки на заложеното TV приложение.
 • HomePod се появява в SiriKit, така че разработчиците могат да започнат да подготвят своите нови проекти, свързани с интелигентната тонколона на Apple.
 • Поправки на значителен набор от грешки, включително и такива в заложеното приложение Calculator.
 • Възможност да зареждате вградената батерия в iPhone 8, 8 Plus и X с по-мощно, 7.5 ватово безжично зарядно устройство, отговарящо на стандарт Qi.
 • Нова лента с икони, разположена в горния край на екрана при заключен режим на iPhone X за по-бърз и лесен достъп до Control Center.
 • Нови известия в Control Center за всички iOS устройства, които уведомяват всеки потребител при деактивиране на Bluetooth или Wi-Fi, че модулите остават в режим на готовност.
 • Заложеното приложение TV се отличава с нови възможности за управление на стартирано съдържание през раздел Now Playing в Control Center.
 • Поправя доста грешки и подобрява стабилността на вашето устройство.

Към днешна дата, първата бета на iOS 11.2.5 е достъпна единствено за потребители, които разполагат с Apple ID акаунт със статус на разработчик, което не трябва да ни притеснява по никакъв начин. Вероятно съвсем скоро ще се появи и първата публична тестова версия на актуализацията, която ще може да инсталирате и вие, но не трябва да забравяте, че Apple не препоръчва да предприемате тази стъпка с вашето основно устройство.

Xr order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.