imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на първата тестова версия на iOS 11.2


Петата бета на iOS 11.1 от преди седмица се появи съвсем неочаквано, само няколко дни след четвъртата или точно преди седмица, но това решение не е чак толкова нестандартно, особено ако го сравним с днешното. Преди броени часове Apple пусна първата бета на втората основна актуализация на мобилната система и то при положение, че все още не сме се запознали с официалната версия на iOS 11.1.

Не трябва да забравяме, че след няколко дни ще ще се запознаем с първите произведени единици на очакваното десето поколение iPhone, което може да бъде и причината, поради която все още да не разполагаме с възможност да инсталираме официалната версия на iOS 11.1. След появата на първата бета на втората актуализация може да сме сигурни, че предходната вече разполага с готов вариант, който вероятно ще се появи със смартфона на Apple от най-висок клас, но това може да стане и по-рано, примерно в края на днешния ден.

Реално погледнато, няма никакво значение дали ще се наложи да изчакаме още няколко часа или пък дни до появата на официалната версия на iOS 11.1. Промените в разработката, за които може да разберете, като посетите тази връзка не са чак толкова сериозни, но докато стигнат до нас, нищо не ни спира да разгледаме с какво се отличава и първата тестова версия на втората основна актуализация на мобилната операционна система:

  • Визуални промени в музикалния плеър, който е разположен в Control Center.
  • Обновена анимация при стартиране на Live Photo.
  • Характерните фонови изображения за iPhone поколение 8 и X стават достъпни за всяко различно устройство.
  • Доста по-реалистични емотикони спрямо предходните предложения.
  • Заложеното приложение TV може да се похвали с нови настройки.
  • HomePod се появява в SiriKit, така че разработчиците могат да започнат да подготвят своите нови проекти, свързани с интелигентната тонколона на Apple.
  • Първи признаци за появата на AirPlay 2, скрити в променен вариант да преминете от едно Apple TV към друго през Control Center по един доста лесен начин.
  • Поправки на значителен набор от грешки, включително и такива в заложеното приложение Calculator.

Към днешна дата, първата бета на iOS 11.2 е достъпна единствено за потребители, които разполагат с Apple ID акаунт със статус на разработчик, което не трябва да ни притеснява по никакъв начин. Вероятно съвсем скоро ще се появи и първата публична тестова версия на актуализацията, която ще може да инсталирате и вие, но не трябва да забравяте, че Apple не препоръчва да предприемате тази стъпка с вашето основно устройство.

MBP vnoski

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.