imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Преглед на първата тестова версия на iOS 11.3


Преди броени часове се запознахме с официалната версия на петата поправка на iOS 11.2. Предложението не може да се похвали с кой знае колко сериозни промени, но това е съвсем очаквано. Неговата основна цел е да отстрани всякакъв вид възникнали грешки и неизправности, докато нещата при третата основна актуализация, която вече може да се похвали със своята първа бета, стоят по доста по-различен начин. Освен с доста корекции на грешки и подобрена защита, iOS 11.3 се отличава и с никак не малко нови възможности.

За да се възползваме от интересните промени в iOS 11.3 ще се наложи да изчакаме поне още няколко седмици, докато се появи нейната официална версия, а до тогава нищо не ни спира да разгледаме тази част от тях, която ни е известна към днешна дата.

На първо място обръщаме внимание на една очаквана възможност в петата поправка на iOS 11.2, която така и не се появи. За да може да се възползвате от вашия iPhone дори с повредена батерия без да изключва, iOS 11.2.1 ограничава неговата производителност, което доведе и до един не толкова приятен скандал. Появиха се твърдения, че Apple умишлено ограничава скоростта на по-старите iOS устройства. Вече можете да подмените промоционално повредената батерията с нова в официалния сервиз на iStyle в мол Сердика – оторизиран Apple сервиз, а с iOS 11.3, всеки потребител ще може да игнорира заложеното ограничение по своя преценка, но нека видим и останалите промени в разработката.

  • Възможност да добавите по-голяма част от вашите здравни параметри в заложеното приложение Health.
  • Четири нови анимирани Animoji емотикони, като лъв, мечка, дракон и череп, от които биха могли да се възползват единствено потребителите на iPhone X.
  • Синхронизиране на вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга.
  • Business Chat в приложението Messages, който ви позволява да получите информация съобразно предоставяните услуги от редица предварително подбрани компании.
  • Вариант да се наслаждавате на съдържанието в Apple Music без абсолютно никакви рекламни съобщения или банери.
  • Подобрен комплект от ARKit инструменти за създаване на елементи с добавена реалност, който може да се използва единствено от разработчиците на iOS приложения.

Към днешна дата, първата бета на iOS 11.3 е достъпна единствено за потребители, които разполагат с Apple ID акаунт със статус на разработчик, което не трябва да ни притеснява по никакъв начин. Вероятно съвсем скоро ще се появи и първата публична тестова версия на актуализацията, която ще може да инсталирате и вие, но не трябва да забравяте, че Apple не препоръчва да предприемате тази стъпка с вашето основно устройство.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.