imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на първата тестова версия на iOS 11.4


Вече всеки потребител може да инсталира третата основна актуализация на iOS 11 и на своя iPhone или iPad. За да разберете повече за всички промени и нови възможности, с които се отличава официалната версия на разработката, посетите тази връзка, а ние ще ви запознаем с първата тестова версия на вече очакваната четвърта актуализация на мобилната операционна система, която се появи преди броени часове.

За да се възползваме от интересните промени в iOS 11.4, ще се наложи да изчакаме поне още няколко седмици, докато се появи официалната версия, а до тогава нищо не ни спира да разгледаме тази част от тях, която ни е известна към днешна дата.

Припомняме ви, че една от основните и вероятно най-значими промени в iOS 11.3 се крие в дългоочакваната Battery Health възможност. За да да се възползвате от вашия iPhone дори с повредена батерия без да изключва, iOS 11.2.1 ограничава производителността му. Появиха се твърдения, че Apple умишлено забавя по-старите iOS устройства, което впоследствие се оказа, че не е точно така. От няколко месеца може да подмените промоционално повредената батерията с нова в официалния сервиз на iStyle в мол Сердика – оторизиран Apple сервиз, а с iOS 11.3, всеки потребител може да игнорира ограничението по своя преценка, но нека видим с какво се отличава и четвъртата актуализация.

Както втората версия на AirPlay, така и възможността да синхронизирате вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга намериха своето място в първите тестови варианти на iOS 11.3, но не и в официалната версия на разработката, докато при очакваната актуализация, вероятно нещата ще бъдат различни. AirPlay 2 и iCloud Messages отново присъстват в първата тестова версия на предложението, като до тях бихме поставили и последната промяна, която ни е известна към днешна дата – вариант да стартирате аудио съдържание в стерео, като свържете безжично два HomePod-а. Тази опция все още не функционира правилно, тъй като изисква софтуер, който предстои да бъде пуснат.

Към днешна дата, първата бета на iOS 11.4 е достъпна единствено за потребители, които разполагат с Apple ID акаунт със статус на разработчик, което не трябва да ни притеснява по никакъв начин. Вероятно съвсем скоро ще се появи и първата публична тестова версия на актуализацията, която ще може да инсталирате и вие, но не трябва да забравяте, че Apple не препоръчва да предприемате тази стъпка с вашето основно устройство.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.