imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на първата тестова версия на iOS 12


Организираното от Apple технологично мероприятие стартира преди няма и денонощие с представянето на новите версии на всички операционни системи на компанията. В рамките на първите два часа от WWDC 2018 се запознахме с iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 и macOS Mojave, като половината от този времеви интервал беше отделен за промените, с които може да се похвали мобилната операционна система. Те не са никак малко, а ние ще разгледаме първата бета на предложението, предназначена за всеки Apple ID акаунт със статус на разработчик.

Ако сте регистриран разработчик в системата на Apple, може да изтеглите първата тестова версия на iOS 12 от центъра за разработчици на компанията, а ние ви припомняме, че до появата на официалната версия на системата остава още доста време. Вероятно това ще се случи с представянето на очакваните iPhone поколения през септември, а ние имаме една добра новина. Без значение от поколението на вашето устройство, ако то е съвместимо с iOS 11, ще може да инсталирате и следващата версия на системата без да се замисляте.

За да видите основните промени, с които се отличават всички представени операционни системи от Apple преди броени часове, посетете тази връзка, а ние ще ви покажем тази част от тях, върху която компанията поставя акцент в прикрепената бележка към първата бета на iOS 12.

  • Групов аудио или аудио и видео разговор през заложеното приложение FaceTime.
  • Нови анимирани емотикони.
  • Вариант да създадете персонално Animoji предложение, което ще може да откриете като Memoji.
  • Вариант да използвате Animoji, Memoji и всички емотикони в приложенията Messages и FaceTime.
  • Полезната Screen Time възможност, чрез която може да разберете и контролирате точно колко време прекарвате в което и да е от вашите приложения.
  • Вградената Shortcuts функция в Siri позволява на интелигентния асистент да работи с всяко допълнително инсталирано приложение.
  • По-висока производителност, която позволява, примерно на приложението камера да се стартира 70% по-бързо, спрямо iOS 11.

Доверявайки се на практиката, първата публична бета на iOS 12 ще се появи някъде около месец след днешното предложение, след като разработчиците от Apple изчистят всички грешки и проблеми, които биха могли да се появят в него, но има и една малка особеност. Apple не препоръчва да инсталирате разработката на iPhone или iPad, който използвате като основен във вашето ежедневие. Все пак системата е в процес на разработка и не само. Голяма част от вашите приложения и игри вероятно все още няма да разполагат със съвместим вариант с iOS 12, а ние няма да пропуснем да ви запознаем с всяка интересна новост или промяна в системата.

Повече за следващата версия на мобилната операционна система може да разберете, след като посетите тази връзка.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.