imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на първата тестова версия на iOS 12


Организираното от Apple технологично мероприятие стартира преди няма и денонощие с представянето на новите версии на всички операционни системи на компанията. В рамките на първите два часа от WWDC 2018 се запознахме с iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 и macOS Mojave, като половината от този времеви интервал беше отделен за промените, с които може да се похвали мобилната операционна система. Те не са никак малко, а ние ще разгледаме първата бета на предложението, предназначена за всеки Apple ID акаунт със статус на разработчик.

Ако сте регистриран разработчик в системата на Apple, може да изтеглите първата тестова версия на iOS 12 от центъра за разработчици на компанията, а ние ви припомняме, че до появата на официалната версия на системата остава още доста време. Вероятно това ще се случи с представянето на очакваните iPhone поколения през септември, а ние имаме една добра новина. Без значение от поколението на вашето устройство, ако то е съвместимо с iOS 11, ще може да инсталирате и следващата версия на системата без да се замисляте.

За да видите основните промени, с които се отличават всички представени операционни системи от Apple преди броени часове, посетете тази връзка, а ние ще ви покажем тази част от тях, върху която компанията поставя акцент в прикрепената бележка към първата бета на iOS 12.

  • Групов аудио или аудио и видео разговор през заложеното приложение FaceTime.
  • Нови анимирани емотикони.
  • Вариант да създадете персонално Animoji предложение, което ще може да откриете като Memoji.
  • Вариант да използвате Animoji, Memoji и всички емотикони в приложенията Messages и FaceTime.
  • Полезната Screen Time възможност, чрез която може да разберете и контролирате точно колко време прекарвате в което и да е от вашите приложения.
  • Вградената Shortcuts функция в Siri позволява на интелигентния асистент да работи с всяко допълнително инсталирано приложение.
  • По-висока производителност, която позволява, примерно на приложението камера да се стартира 70% по-бързо, спрямо iOS 11.

Доверявайки се на практиката, първата публична бета на iOS 12 ще се появи някъде около месец след днешното предложение, след като разработчиците от Apple изчистят всички грешки и проблеми, които биха могли да се появят в него, но има и една малка особеност. Apple не препоръчва да инсталирате разработката на iPhone или iPad, който използвате като основен във вашето ежедневие. Все пак системата е в процес на разработка и не само. Голяма част от вашите приложения и игри вероятно все още няма да разполагат със съвместим вариант с iOS 12, а ние няма да пропуснем да ви запознаем с всяка интересна новост или промяна в системата.

Повече за следващата версия на мобилната операционна система може да разберете, след като посетите тази връзка.

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.