imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Преглед на шестата тестова версия на iOS 11.2.5


Ако все още не сте инсталирали втората поправка на iOS 11.2, вероятно съвсем скоро ще разполагате с възможност направо да преминете към петата. Не е ясно какво става с третата и четвъртата, но това не е от толкова голямо значение. Преди броени часове разработчиците от Apple пуснаха поредната бета на 11.2.5, която освен, че ни доближава все повече до официалната версия на разработката и разкрива доста поправки, дори загатва за появата на една нова възможност.

Най-сериозните новости в iOS 11.2 ще си останат възможността за безжично зареждане на вградената батерия на iPhone 8, 8 Plus и X със значително по-мощното 7.5 ватово устройство и появата на Apple Pay Cash, макар и да не може да се възползваме от тази възможност в рамките на нашата държава. iOS 11.2.1 коригира грешки и подобрява защитата на вашето устройство, но заедно с това разработчиците от Apple се опитаха да отстранят и проблем, който води до внезапно изключване на iPhone, когато неговата батерия е повредена.

За да може да се възползвате от вашия iPhone дори с повредена батерия без да изключва, iOS 11.2.1 ограничава неговата производителност, което доведе и до един не толкова приятен скандал. Появиха се твърдения, че Apple умишлено ограничава скоростта на по-старите iOS устройства. Вече можете да подмените повредената батерията с нова в официалния сервиз на iStyle в мол Сердика – оторизиран Apple сервиз, а с iOS 11.2.5, вероятно всеки потребител ще може да игнорира самостоятелно заложеното ограничение във версия 11.2.1, за което свидетелства не само шестата поправка на разработката.

По време на посещението си преди броени часове в центъра за данни на Apple в Рино, Невада, изпълнителният директор на компанията направи и едно кратко интервю с Rebecca Jarvis от ABC News, в което обсъди функциите за управление на захранването на всеки iPhone с остаряла или повредена батерия. Според Тим Кук, iOS 11.2.1 остави доста противоречиви мнения сред потребителите, поради което разработчиците от Apple съвсем скоро ще ни запознаят с вариант, чрез който всеки от нас ще може да включи и изключи самостоятелно заложеното ограничение в производителността.

Заедно с горната промяна, очакваме да видим още две нови възможности в операционната система, като iCloud Messages или вариант да синхронизираме съобщенията си с облачната услуга и AirPlay 2. Шестата поправка отново поставя на преден план възможността да попитате Siri за актуалните новини от последните минути, както и поправя грешка, при която заложеното приложение Messages може да блокира при отварянето на злонамерена връзка, но нека да си припомни с какво се отличава и втората основна актуализация на системата:

 • Визуални промени в музикалния плеър, който е разположен в Control Center.
 • Обновена анимация при стартиране на Live Photo.
 • Характерните фонови изображения за iPhone 8 и iPhone X стават достъпни за всяко различно устройство.
 • Доста по-реалистични емотикони спрямо предходните.
 • Нови настройки на заложеното TV приложение.
 • HomePod се появява в SiriKit, така че разработчиците могат да започнат да подготвят своите нови проекти, свързани с интелигентната тонколона на Apple.
 • Поправки на значителен набор от грешки, включително и такива в заложеното приложение Calculator.
 • Възможност да зареждате вградената батерия в iPhone 8, 8 Plus и X с по-мощно, 7.5 ватово безжично зарядно устройство, отговарящо на стандарт Qi.
 • Нова лента с икони, разположена в горния край на екрана при заключен режим на iPhone X за по-бърз и лесен достъп до Control Center.
 • Нови известия в Control Center за всички iOS устройства, които уведомяват всеки потребител при деактивиране на Bluetooth или Wi-Fi, че модулите остават в режим на готовност.
 • Заложеното приложение TV се отличава с нови възможности за управление на стартирано съдържание през раздел Now Playing в Control Center.
 • Поправя доста грешки и подобрява стабилността на вашето устройство.

Към днешна дата, поредната шеста бета на iOS 11.2.5 е достъпна не само за всеки от регистрираните разработчици в системата на Apple, но и за всички потребители което не означава, че трябва да инсталирате поправката още сега, дори напротив. Apple не препоръчва да предприемате тази стъпка с вашето основно устройство, което е съвсем разбираемо. Разработката е в тестови вариант, а това означава, че все още допуска грешки и вероятно не работи кой знае колко стабилно.

AirPods game w1 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.