imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Преглед на шестата тестова версия на iOS 11.3


Официалната версия на iOS 11.2.6 от преди няколко седмици не може да се похвали с кой знае колко сериозни промени, но това е съвсем очаквано. Основната задача на тази поправка е да отстрани всякакъв вид възникнали грешки и неизправности, докато нещата при третата основна актуализация, която вече разполага и със своята шеста тестова версия, стоят по различен начин. Освен с голям набор от корекции на грешки и подобрена защита, iOS 11.3 се отличава и с никак не малко нови възможности.

За да се възползваме от интересните промени в iOS 11.3, ще се наложи да изчакаме още съвсем малко. Според повечето прогнози, заедно с настъпването на астрономическата пролет ще се появи и официалната версия на предложението. Всички знаем, че до 20 число от този месец остават броени часове, а дотогава нищо не ни спира да разгледаме тази част от промените в актуализацията, която ни е известна към днешна дата.

На първо място обръщаме внимание на една очаквана още от iOS 11.2.5 възможност, която така и не се появи. За да може да се възползвате от вашия iPhone, дори с повредена батерия, без той да се изключва внезапно, iOS 11.2.1 ограничава неговата производителност, което доведе и до появата на твърдения, че Apple умишлено ограничава скоростта на по-старите iOS устройства. Вие можете да подмените промоционално повредената батерията с нова в официалния сервиз на iStyle в Мол Сердика Център – оторизиран Apple сервиз, а с iOS 11.3, всеки потребител ще може да игнорира заложеното ограничение по своя преценка.

Полезната Battery Health възможност ще се появи и за нас с официалната версия на iOS 11.3, а за да стигнете до нея, просто ще трябва да отворите системните настройки и да я потърсите в меню Battery. Ако животът на вградената батерия е над 80%, значи всичко е наред, но ако е под тази стойност и вашият iPhone се изключва сам, операционната система ще активира режим на по-ниска консумация на енергия и съответно ограничена производителност, което не е никакъв проблем. В долната част на раздел Battery Health ще откриете вариант да изключите ограничението, но нека видим и останалите промени, с които може да се похвали iOS 11.3.

  • Възможност да добавите по-голяма част от вашите здравни параметри в заложеното приложение Health.
  • Четири нови анимирани Animoji емотикони – лъв, мечка, дракон и череп, от които към днешна дата биха могли да се възползват единствено потребителите на iPhone X.
  • Синхронизиране на вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга.
  • Business Chat в приложението Messages, който ви позволява да получите информация съобразно предоставяните услуги от редица предварително подбрани компании.
  • Вариант да се наслаждавате на съдържанието в Apple Music без абсолютно никакви рекламни съобщения или банери.
  • Подобрен комплект от ARKit инструменти за създаване на елементи с добавена реалност, който може да се използва от разработчиците на iOS приложения. Повече за ARKit версия 1.5 може да разберете, като посетите тази връзка.

За разлика от първите две бети на iOS 11.3, които загатнаха за появата на AirPlay 2, във всички останали, включително и в днешната няма и следа от тази промяна. Нещата се връщат отново към първата версия на функцията, която ви позволява безжично да прегледате аудио, снимки и видео съдържание от едно Apple устройство на друго. Към днешна дата нямаме представа на какво се дължи тази малка стъпка назад, но нека разгледаме и останалите промени в очакваната актуализация на мобилната операционна система. Сред тях са появата на iPod touch поддръжка и изцяло нов Health Record раздел в Analytics.

За съжаление, шестата бета на iOS 11.3 не носи никакви промени, но това не ни изненадва. Предложението отстранява появили се грешки и подготвя актуализацията за нейната официална версия. Към днешна дата, шестата бета е достъпна, както за тази част от потребителите, които разполагат с Apple ID акаунт със статус на разработчик, така и за всички останали, но има и една малка особеност. Не трябва да забравяте, че Apple не препоръчва да инсталирате която и да е бета версия на вашето основно устройство.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.