imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Преглед на шестата тестова версия на macOS 10.13.4


Ако все още не сте инсталирали последната Supplemental актуализация на macOS, с която се запознахме преди около две седмици, няма никаква причина да не го направите. Разработката ще остави няколко грешки в миналото, като заедно с това ще подобри защитата на вашия Mac, а ние ще ви покажем с какви промени се отличава шестата бета на очакваната 10.13.4 актуализация, която се появи съвсем скоро.

Ако трябва да проследим развитието на High Sierra в хронологичен ред, няколко дни след представянето на разработката се запознахме и с нейната първа Supplemental поправка. Основната задача на предложението е да премахне грешки, които биха могли да възникнат по време на инсталационния процес на системата, като заедно с това отстранява и графичен проблем в приложението InDesign на Adobe, докато нещата при първата актуализация на High Sierra стоят по различен начин.

Заедно с всички поправки, версия 10.13.1 може да се похвали и с над сто нови емотикони, част от стандарт Unicode 10. Най-сериозната промяна в предложението подобрява защитата на вашия Mac, когато е свързан към Wi-Fi стандарт WPA2 мрежа, но нека видим с какво се отличава и втората актуализация на операционната система. Разработката подобрява съвместимостта на вашия Mac с различни USB аудио устройствa, както и тази на Брайловите дисплеи със заложеното приложение Mail. Навигирането чрез VoiceOver при преглед на PDF през Preview работи без абсолютно никакъв проблем.

Първите няколко актуализации на системата не биха могли да ви запознаят с кой знае колко сериозни промени, но само на пръв поглед. Не трябва да забравяме, че тези разработки оставят само множество грешки в миналото. Предложенията добавят и редица актуални защити към операционната система, докато всички бета версии, включително и днешната на macOS 10.13.4 загатват за появата на част от промените, характерни за все още очакваната третата актуализация на iOS 11.

  • Синхронизиране на вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга.
  • Business Chat в приложението Messages, който ви позволява да получите информация за предоставяните услуги от редица предварително подбрани компании.
  • Вариант да се наслаждавате на съдържанието в Apple Music без абсолютно никакви рекламни съобщения или банери.
  • Новото Smoke фоново изображение, с което дебютира изключително мощният iMac Pro.
Характерното за iMac Pro фоново изображение Smoke.

Подобно на предните няколко тестови версии на очакваната актуализация и шестата не може да се похвали с никакви промени, което е съвсем разбираемо. Задачата на тази разработка е да изчисти появили се грешки в предните две бети, но има и още нещо. Припомняме ви, че разработчиците от Apple планират да премахнат всички 32 битови приложения за Mac, точно както направиха и с мобилната операционна система, за което свидетелства и настоящата бета на macOS 10.13.4.

High Sierra е последната версия на macOS, която ще поддържа вече не толкова актуалните разработки, а със своята последна бета, системата започва да предупреждава и за ниската производителност на всяко стартирано 32-битово приложение.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.