imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на скритите възможности на Calculator за macOS


Ако все още не сте разгледали любопитните новости, с които се отличава последната Mojave версия на macOS, нищо не ви пречи да го направите още сега. Системата може да се похвали с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик и значителни визуални промени. Повече за нея може да разберете, след като посетите тази връзка, а ние ще ви запознаем с една скрита, но и доста полезна възможност в заложеното приложение Calculator, с което разполага и вашата настолна операционна система.

Достатъчно е само да кликнете върху иконката на приложението в Dock-а и пред вас ще се визуализира един съвсем стандартен калкулатор, но само на пръв поглед. Винаги може да го модифицирате, така че да отговаря на вашите по-професионални нужди, след като преминете през падащото меню View и изберете режим Scientific или Programmer, но това не е единствената полезна възможност, с която може да се похвали настолното приложение. Дори и да нямате нужда от неговите допълнителни математически операции, нищо не ви пречи да проследите вашите сметки, както и да ги копирате и поставите в друг документ при необходимост.

За целта трябва да спуснете падащото меню с надпис Window и да сложите една отметка пред Show Paper Tape. Пред вас ще се визуализира втори, празен прозорец, но идва и най-интересната част. Всяка сметка ще се появи като уравнение, но само при положение, че вече сте кликнали върху стандартния бутон за получаване на резултат, а ако вече сте приключили и нямате нужда от Paper Tape, винаги може да скриете отвореният прозорец. Достатъчно е само отново да спуснете Window, но този път ще трябва да кликнете върху Hide Paper Tape, а ако искате да копирате резултат през заложеното приложение Calculator за iOS, докоснете и задръжте пръст върху него, след това изберете Copy и сте готови.

AW reserve article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.