imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на съобщение в режим на заключен екран при iOS 10


Вероятно вече сте свикнали със значителна част от функциите на iOS 10, като обновеното приложение Messages или появата на Widgets в режим на заключен екран, но операционната система разполага и с не една или две скрити възможности. Повече за тях може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще ви покажем как да прегледате съдържанието на получено съобщение без да напускате режим на заключен екран.

Припомняме ви, че всяко iOS устройство по подразбиране показва не само известие при получаване на ново съобщение, но и разкрива прикрепеното съдържание. Просто една стандартна настройка, която никак не малка част от потребителите персонализират от съображения за сигурност. Все пак никой не иска да предостави достъп до своите съобщения на трета страна, но не трябва да забравяте, че всеки от вас разполага с възможност да прегледа прикрепеното съдържание без да отключва своето устройство.

01-messages-tips

За да преминете в режим на преглед без да отключвате вашето устройство, преди всичко трябва да разполагате с десетата версия на iOS и устройство с вграден Touch ID сензор или поне iPhone 5S. Остава само да изчакате някое ново iMessage или текстово съобщение, да докоснете върху него и веднага след това да поставите пръст съвсем за кратко върху Home бутона, но без да го натискате. Достатъчно е само да разпознае вашия пръстов отпечатък и съдържанието на избраното съобщение ще се визуализира, но има и една малка особеност.

02-messages-tips

При положение, че сте деактивирали Rest Finger to Open, ще се наложи да включите полезната възможност отново. За целта отворете Settings, след това преминете през General и Accessibility, докоснете върху Home Button и активирайте Rest Finger to Open. Това е всичко, вече може да прегледате всяко получено съобщение, без да отключвате своето устройство.

Повече за iOS 10 може да разберете, като посетите следната връзка.

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.