imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на третата бета версия на iOS 11.4.1


Ако все още не сте инсталирали четвъртата актуализация на мобилната операционна система, препоръчваме да го направите още сега. Официалната версия на разработката вече е достъпна за всеки потребител, а ние ще разгледаме малките промени или по-скоро поправки, с които се отличава третата тестова версия на iOS 11.4.1, която се появи преди броени часове.

За да разгледате предложението, трябва да разполагате с акаунт със статус на разработчик или да сте регистрирани в програмата на Apple за публично тестване, но дори и това да е така, няма особен смисъл да направите своята регистрация точно сега. Както се досещате, iOS 11.4.1 не може да се похвали с каквито и да са сериозни промени. Основната задача на разработката е да поправи появили се грешки в iOS 11.4 и да подобри работата на вашето устройство.

Една от основните и вероятно най-значими промени в iOS 11.4 се крие в полезната iCloud Messages синхронизация. Всяко получено съдържание през заложеното приложение Messages първоначално ще мине през сървърите на iCloud, а след това ще стигне и до всички свързани с вашия Apple ID акаунт устройства, което означава само едно. Без значение от това през кое устройство ще предприемете някакво действие, като триене или преглед на получено съобщение, това ще се отрази автоматично и на всички останали, но актуализацията носи и още няколко основни промени.

Разработката ще ви запознае с втората multi-room audio версия на AirPlay, вариант да свържете две HomePod тонколони в стерео режим и синхронизиране на вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга. Тази актуализация също така се отличава и с доста корекции на грешки и подобрения в работата на системата.

Ако вашият iPhone или iPad е съвместим с iOS 11, което вероятно е така, вече може да преминете към четвъртата актуализация, а ако искате да се възползвате от iOS 11.4.1, ще трябва да изчакате още малко. Предложението вече има своята трета тестова версия. Подобно на първата, тя свидетелства единствено за поправки на грешки и подобряване на работата на системата, което от друга страна е съвсем разбираемо. По време на WWDC 2018 преди две седмици се запознахме с първата тестова версия на iOS 12, а това означава, че работата на разработчиците от Apple по актуалната към днешна дата система приключва.

Serdika Bday article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.