imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Преглед на третата тестова версия на iOS 11.4


Ако все още не сте инсталирали третата основна актуализация на iOS 11 и на вашия iPhone или iPad, вече може да го направите без никакъв проблем. За да разберете повече за официалната версия на разработката, която дебютира преди около месец, посетите тази връзка, а ние ще ви покажем с какво се отличава третата тестова версия на очакваната четвърта актуализация на мобилната операционна система, която се появи преди броени часове.

За да се възползваме от интересните промени в iOS 11.4, ще се наложи да изчакаме поне още няколко седмици, докато се появи нейната официалната версия. Вероятно тя ще стигне до нас в началото на юни, а до тогава нищо не ни спира да разгледаме тази част от системата, която ни е известна към днешна дата.

Припомняме ви, че една от основните и вероятно най-значими промени в iOS 11.3 се крие в дългоочакваната Battery Health възможност. За да използвате вашия iPhone дори с повредена батерия без да изключва, iOS 11.2.1 ограничава производителността му. Появиха се твърдения, че Apple умишлено забавя по-старите iOS устройства, което впоследствие се оказа, че не е точно така. От няколко месеца може да подмените промоционално повредената батерията с нова в официалния сервиз на iStyle в мол Сердика – оторизиран Apple сервиз, а с iOS 11.3, всеки потребител може да игнорира ограничението по своя преценка, но нека видим с какво се отличава и четвъртата актуализация.

Както втората версия на AirPlay, така и възможността да синхронизирате вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга намериха своето място в първите тестови варианти на iOS 11.3, но не и в официалната версия, докато при очакваната четвърта актуализация, вероятно нещата ще бъдат различни. AirPlay 2 и iCloud Messages присъстват както в първите две, така и в настоящата бета на предложението, като до тези възможности бихме поставили и още една новост – вариант да стартирате аудио съдържание в стерео, като свържете безжично два HomePod-а. Към днешна дата тази опция все още не функционира правилно, тъй като изисква актуализация и на интелигентната тонколона, която предстои да бъде пусната.

С втората бета на iOS 11.4 идва и очакваната ClassKit връзка, част от образователните Classroom и Schoolwork приложения, но има и още нещо. Актуализацията добавя и ново (PRODUCT) RED фоново изображение, създадено за червените варианти на iPhone 8 и 8 Plus, докато третата бета просто поправя появили се грешки, с което ни подготвя за официална версия на системата. Днешната бета е достъпна единствено за тези потребители, които разполагат с Apple ID акаунт със статус на разработчик. Съвсем скоро ще се появи и първата публична тестова версия, а ние ви припомняме, че Apple не препоръчва да я инсталирате на вашето основно устройство.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.