imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на третата тестова версия на iOS 12.1


Ако не сте проследили всички бети на iOS 12, припомняме, че представената в първите тестови варианти възможност за провеждане на колективен FaceTime разговор изчезна от системата с нейната седма тестова версия, което не е никакъв проблем. Както обещаха разработчиците от Apple, полезната промяна ще дебютира с първата актуализация на iOS 12.1, но нека разгледаме и третата тестова версия на разработката, която се появи преди броени часове.

Според проведените тестове на Group FaceTime от MacRumors, новата функция работи без никакъв проблем, но само на пръв поглед. Те не са изпълнени с максималните 32 участника, в което може да се крие и причината за премахването на полезната възможност от седмите тестови версии на iOS 12 и macOS Mojave. Допускаме, че при натоварване на FaceTime, колективният разговор може да блокира или да не функционира правилно, но монетата винаги има и друга, в този случай маркетингова страна.

Възможността за провеждане на колективен FaceTime разговор ще се появи в рамките на тази есен. Ако се доверим на първата бета на iOS 12.1, вероятно промяната ще дебютира точно с нея, но има и още нещо. Нейното пускане може да съвпадне с появата на очакваното iPad Pro поколение с разпънат екран и TrueDepth камера, а това означава само едно. Компанията вероятно иска да представи новите поколения таблети заедно с Group FaceTime и забавната възможност в заложеното приложение да се маскирате с някое друго Animoji или Memoji предложение.

Ако вече сте закупили своя нов iPhone Xs или Xs Max, с iOS 12.1 ще се запознаете и с полезната eSIM възможност. Цифровата SIM карта позволява да активирате втори клетъчен номер без да се налага да инсталирате още една карта, но има и една особеност. Мобилният оператор трябва да поддържа технологията, но това не е единствената промяна, която очакваме да дебютира с актуализацията. Стига да разполагате със съвместимо устройство, ще може да се възползвате от Depth Control в реално време, а не след като сте направили своята снимка, а на последно място поставяме и новите над 70 емотикони, част от стандарт Unicode 11.

Повече за iOS 12 може да разберете, след като посетите тази връзка, а за iPhone Xs и Xs Max, като натиснете тук.

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.