imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на втората бета версия на iOS 12


Ако не сте регистриран разработчик в системата на Apple, но искате да изпробвате iOS 12, ще се наложи да изчакате до пускането на първата публична бета на очакваната мобилна операционна система. Вероятно тя ще се дебютира след около седмица, а ние имаме една добра новина. Преди броени часове се появи и втората тестова версия на предложението, предназначена за всеки Apple ID акаунт със статус на разработчик.

Дори и да сте регистриран разработчик в системата на Apple, не трябва да забравяте, че компанията не препоръчва да инсталирате която и да е бета на това устройство, което използвате като основно във вашето ежедневие. Тестовите варианти допускат грешки и не биха могли да се похвалят с кой знае колко стабилен начин на работа, а ние ще направим преглед на всички промени и нови възможности, с които се отличава втората бета на iOS 12.

Battery Usage

Отново може да проверите точно кое приложение изразходва най-много енергия, но с една малка разлика. Графиките са преработени, като към тях вече е добавена и статистика, която може да ви покаже колко време екранът на вашето устройство е бил включен и изключен.

Screen Time

Полезната функция, чрез която всеки от вас може да види колко време прекарва в което и да е от инсталираните приложения и игри, с които разполага също преминава през малка промяна, спрямо първата бета на iOS 12. Малкият бутон за нулиране на отчетеното време е премахнат, възможността за задаване на лимит е позиционирана в долния край на екрана и не само. Появява се вариант да видите точно колко време сте използвали, както избрано устройство, така и всички свързани към вашия Apple ID акаунт устройства.

Notifications

Ако отворите системните настройки и изберете раздел Notifications, ще се запознаете с една изцяло нова възможност, чрез която всеки може да изключи Siri Suggestions, съобразно избрано приложение, но това може да се случи и автоматично. Достатъчно е само да не сте използвали съответната разработка дълъг период от време.

Други промени

  • Полезната функция за избор на парола от измежду всички запаметени в iCloud Keychain се отличава с променен дизайн, който на пръв поглед изглежда доста по-практичен.
  • Нов начален екран в заложеното приложение Voice Memos.
  • Когато отваряте заключено съдържание с Face ID, системата ще ви визуализира известие Scanning with Face ID.
  • Всеки надпис и име на албум в заложеното приложение Photos се отличава с по-голям и доста по-лесен за четене текст.
  • Подобрен механизъм за търсене на снимки в приложението Photos. Ако търсите, примерно 10-ти юни, пред вас ще се визуализират изображенията от тази дата, но подредени по години.
  • Ако отворите iPhone приложение през вашия iPad, разработката ще се визуализира в двойно по-голям размер.

Измежду всички промени, в страницата за разработчици на Apple компанията поставя един сериозен акцент и върху не малък списък с грешки, които iOS 12 все още допуска, а ако искате да разберете повече за промените, с които се отличава представената преди малко повече от две седмици мобилна операционна система, просто посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.