imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на втората бета версия на macOS 10.13.6


Ако все още не сте инсталирали версия 10.13.5 на macOS, няма никаква причина да се бавите, дори напротив. Актуализацията не само поправя появили се грешки, но и подобрява защитата на вашия Mac. Повече за нея може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще ви запознаем с втората тестова версия на macOS 10.13.6.

Ако трябва да проследим развитието на High Sierra в хронологичен ред, няколко дни след представянето на разработката се запознахме и с нейната първа Supplemental поправка. Основната задача на предложението е да премахне грешки, които биха могли да възникнат по време на инсталационния процес на системата, като заедно с това отстранява и графичен проблем в приложението InDesign на Adobe, докато нещата при първата актуализация на High Sierra стоят по различен начин.

Заедно с всички поправки, версия 10.13.1 донесе и над сто нови емотикони, част от стандарт Unicode 10. Най-сериозната промяна подобрява защитата на вашия Mac, когато е свързан към Wi-Fi стандарт WPA2 мрежа, но нека видим с какво се отличава и втората актуализация на операционната система. Разработката подобрява съвместимостта на вашия Mac с различни USB аудио устройствa, както и тази на Брайловите дисплеи със заложеното приложение Mail. Навигирането чрез VoiceOver при преглед на PDF през Preview работи без абсолютно никакъв проблем.

Първите няколко актуализации на системата не биха могли да ви запознаят с кой знае колко сериозни промени, но само на пръв поглед. Не трябва да забравяме, че тези разработки не само оставят множество грешки в миналото, но добавят и редица актуални защити към операционната система, докато при официалната версия на macOS 10.13.4 нещата са различни. Тя се отличава с доста нови възможности и промени. Повече за тях може да разберете, като посетите тази връзка, но нека направим преглед и на версия 10.13.5.

Актуализацията носи няколко основни промени. Тя ще ви запознае с вариант за синхронизиране на Messages с облачната iCloud услуга, който се появи за кратко в 10.13.4, но не и в официалната версия. Всяко съобщение ще преминава през iCloud, а след това ще отива към свързаните устройства, което означава едно. Ако прочетете съдържание през Mac, действието ще се отрази и на всички останали устройства. High Sierra е последната версия, която поддържа не толкова актуалните 32 битови приложения, а с macOS 10.13.5, известията за ниската производителност на тези разработки стават все повече.

Старите 32 битови приложения за macOS ще изчезнат скоро.

Основната задача на очакваната 10.13.5 актуализация е да изчисти появили се грешки в 10.13.4, както и да подобри защитата на вашия компютър, което се отнася и за 10.13.6. Както първата, така и втората бета на предложението разкрива единствено поправки на грешки и подобряване на производителността на вашия Mac, но има и още нещо. По време на WWDC 2018 миналата седмица се запознахме с първата бета на следващата Mojave версия на настолната система, което означава само едно. Сериозната работа на Apple по актуалната High Sierra версия приключва.

Повече за възможностите, с които се отличава macOS High Sierra може да разберете, като посетите тази връзка.

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.