imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на втората бета версия на macOS Mojave


Организираното от Apple технологично мероприятие стартира в началото на този месец с представянето на новите версии на всички операционни системи на компанията. През първите два часа от WWDC се запознахме с iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 и macOS Mojave. Около една четвърт от този времеви интервал беше отделен за промените в настолната система, а ние ще ви запознаем с втората бета на предложението, която се появи преди броени часове.

Ако все още не сте разгледали основните промени, с които се отличават всички наскоро представени от Apple операционни системи, посетете тази връзка, но нека да си припомним и тази част от тях, върху която компанията акцентира в прикрепената бележка към първата бета на macOS Mojave.

  • Отново поставяме на фокус тъмния режим на темата – Dark Mode.
  • Изцяло нова настолна версия на App Store.
  • Stacks функция, която позволява да организирате съдържанието на десктопа по доста лесен и удобен начин.
  • Настолна версия на няколко iOS приложения – Apple News, Stocks, Voice Memos и Home, което ви позволява да управлявате вашите HomeKit аксесоари през Mac.
  • Групов аудио или аудио и видео разговор през заложеното приложение FaceTime.

Сред останалите промени, които очакваме да видим в macOS Mojave попада възможността за залагане на променящо се фоново изображение на десктопа в зависимост от това в коя част на денонощието се намирате. Ще видим и нов изглед във Finder – Gallery View, който позволява да разглеждате снимки и файлове по доста удобен начин. Другите промени, като повече възможности за работа със скрийншоти, запис на екрана или част от него при възпроизвеждане на видеа и допълнителна интеграция между камерата на вашия iPhone и приложенията в Mac допълват новата версия на системата.

Вероятно ви се иска да срещнете още някоя промяна във втората бета на Mojave, но това няма да се случи. Предложението поправя грешки и подобрява стабилността на система, но има и още нещо. Първата публична бета на системата ще се появи след около седмица, а ние ви припомняме, че Apple не препоръчва да я инсталирате на Mac, който използвате като основен. Все пак системата е в процес на разработка, а за да се запознаете с официалната версия, ще се наложи да изчакате до началото на есента. Вероятно тя ще дебютира между 24 и 28 септември, а ние няма да пропуснем да ви споделим новината, когато това се случи.

Източник: MacRumors

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.