imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на втората тестова версия на iOS 11.2.5


Преди около седмица се запознахме с официалната версия на първата поправка на iOS 11.2, като заедно с нея съвсем неочаквано се появи и първата бета на 11.2.5. Все още нямаме представа защо разработчиците от Apple пропуснаха втората, третата и четвъртата поправка, но това не ни спира по никакъв начин да разгледаме втората тестова версия на очакваната пета.

За разлика от iOS 11.2, нейната първа поправка не се отличава с никакви промени. Предложението поправя грешки и подобрява защитата на вашия iPhone и iPad, докато най-сериозните новости в iOS 11.2 ще си останат възможността за безжично зареждане на вградената батерия на iPhone 8, 8 Plus и X със значително по-мощното 7.5 ватово устройство и появата на Apple Pay Cash, макар и да не може да се възползваме от тази възможност в рамките на нашата държава.

По всичко изглежда, че версия 11.2.5 ще поправи появили се грешки и отново ще подобри защитата на вашето устройство, но не трябва да забравяме, че към днешна дата все още не сме се запознали с две възможности, които очакваме да видим в iOS 11. На първо място поставяме iCloud Messages или възможността да синхронизираме съобщенията си с облачната услуга, а на второ AirPlay 2. Тези опции биха могли да дебютират с iOS 11.2.5, но няма как да бъдем сигурни в това твърдение. Втората бета на поправката отново не разкрива никакви промени, но нека да си припомни с какво се отличава и втората основна актуализация на системата:

 • Визуални промени в музикалния плеър, който е разположен в Control Center.
 • Обновена анимация при стартиране на Live Photo.
 • Характерните фонови изображения за iPhone 8 и iPhone X стават достъпни за всяко различно устройство.
 • Доста по-реалистични емотикони спрямо предходните.
 • Нови настройки на заложеното TV приложение.
 • HomePod се появява в SiriKit, така че разработчиците могат да започнат да подготвят своите нови проекти, свързани с интелигентната тонколона на Apple.
 • Поправки на значителен набор от грешки, включително и такива в заложеното приложение Calculator.
 • Възможност да зареждате вградената батерия в iPhone 8, 8 Plus и X с по-мощно, 7.5 ватово безжично зарядно устройство, отговарящо на стандарт Qi.
 • Нова лента с икони, разположена в горния край на екрана при заключен режим на iPhone X за по-бърз и лесен достъп до Control Center.
 • Нови известия в Control Center за всички iOS устройства, които уведомяват всеки потребител при деактивиране на Bluetooth или Wi-Fi, че модулите остават в режим на готовност.
 • Заложеното приложение TV се отличава с нови възможности за управление на стартирано съдържание през раздел Now Playing в Control Center.
 • Поправя доста грешки и подобрява стабилността на вашето устройство.

Към днешна дата, втората бета на iOS 11.2.5 е достъпна единствено за потребители, които разполагат с Apple ID акаунт със статус на разработчик, което не трябва да ни притеснява по никакъв начин. Вероятно съвсем скоро ще се появи и втората публична тестова версия на актуализацията, която ще може да инсталирате и вие, но не трябва да забравяте, че Apple не препоръчва да предприемате тази стъпка с вашето основно устройство.

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.