imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Преглед на втората тестова версия на iOS 11.3


Преди почти две седмици се запознахме с официалната версия на iOS 11.2.5. Предложението не може да се похвали с кой знае колко сериозни промени, но това е съвсем очаквано. Неговата основна цел е да отстрани всякакъв вид възникнали грешки и неизправности, подготвяйки ни за третата основна актуализация. Освен с доста корекции на грешки и подобрена защита, iOS 11.3 се отличава и с никак не малко нови възможности.

За да се възползваме от интересните промени в iOS 11.3, ще се наложи да изчакаме поне още няколко седмици, докато се появи нейната официална версия, а до тогава нищо не ни спира да разгледаме тази част от тях, която ни е известна към днешна дата.

На първо място обръщаме внимание на една очаквана възможност в iOS 11.2.5, която така и не се появи. За да може да се възползвате от вашия iPhone дори с повредена батерия без да изключва, iOS 11.2.1 ограничава неговата производителност, което вече знаете, че доведе и до един не толкова приятен скандал. Появиха се твърдения, че Apple умишлено ограничава скоростта на по-старите iOS устройства. Вече можете да подмените промоционално повредената батерията с нова в официалния сервиз на iStyle в мол Сердика – оторизиран Apple сервиз, докато втората бета на iOS 11.3 свидетелства за появата на една нова възможност, чрез която всеки потребител ще може да игнорира заложеното ограничение по своя преценка.

Полезната Battery Health възможност ще се появи и за нас с официалната версия на iOS 11.3, а за да стигнете до нея, просто ще трябва да отворите системните настройки и да потърсите името на разработката в меню Battery. Ако животът на вградената батерия е над 80% значи всичко е наред, но ако е под тази стойност и вашият iPhone се е изключва сам, операционната система ще активира режим на по-ниска консумация на енергия и съответно ограничена производителност, което не трябва да ви притеснява. В долната част на раздел Battery Health ще откриете вариант да изключите наложеното ограничение, но нека видим и останалите промени, с които може да се похвали втората тестова версия на iOS 11.3.

  • Възможност да добавите по-голяма част от вашите здравни параметри в заложеното приложение Health.
  • Четири нови анимирани Animoji емотикони – лъв, мечка, дракон и череп, от които биха могли да се възползват потребителите на iPhone X.
  • Синхронизиране на вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга.
  • Business Chat в приложението Messages, който ви позволява да получите информация съобразно предоставяните услуги от редица предварително подбрани компании.
  • Вариант да се наслаждавате на съдържанието в Apple Music без абсолютно никакви рекламни съобщения или банери.
  • Подобрен комплект от ARKit инструменти за създаване на елементи с добавена реалност, който може да се използва от разработчиците на iOS приложения. Повече за него може да разберете, като посетите тази връзка.

Към днешна дата, втората бета на iOS 11.3 е достъпна единствено за потребители, които разполагат с Apple ID акаунт със статус на разработчик, което не трябва да ни притеснява по никакъв начин. Вероятно съвсем скоро ще се появи и втората публична тестова версия на актуализацията, която ще може да инсталирате и вие, но не трябва да забравяте, че Apple не препоръчва да предприемате тази стъпка с вашето основно устройство.

Serdika Bday article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.