imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Преглед на втората тестова версия на iOS 11.4


Ако все още не сте инсталирали третата основна актуализация на iOS 11 и на вашия iPhone или iPad, вече може да го направите без никакъв проблем. За да разберете повече за официалната версия на разработката, която дебютира преди малко повече от две седмици, посетите тази връзка, а ние ще ви покажем с какво се отличава втората тестова версия на очакваната четвърта актуализация на мобилната операционна система, която се появи преди броени часове.

За да се възползваме от интересните промени в iOS 11.4, ще се наложи да изчакаме поне още няколко седмици, докато се появи официалната версия на разработката, а до тогава нищо не ни спира да разгледаме тази част от тях, която ни е известна към днешна дата.

Припомняме ви, че една от основните и вероятно най-значими промени в iOS 11.3 се крие в дългоочакваната Battery Health възможност. За да използвате вашия iPhone дори с повредена батерия без да изключва, iOS 11.2.1 ограничава производителността му. Появиха се твърдения, че Apple умишлено забавя по-старите iOS устройства, което впоследствие се оказа, че не е точно така. От няколко месеца може да подмените промоционално повредената батерията с нова в официалния сервиз на iStyle в мол Сердика – оторизиран Apple сервиз, а с iOS 11.3, всеки потребител може да игнорира ограничението по своя преценка, но нека видим с какво се отличава и четвъртата актуализация.

Както втората версия на AirPlay, така и възможността да синхронизирате вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга намериха своето място в първите тестови варианти на iOS 11.3, но не и в официалната версия, докато при очакваната четвърта актуализация, вероятно нещата ще бъдат различни. AirPlay 2 и iCloud Messages отново присъстват в бетата, като до тях бихме поставили и още една новост – вариант да стартирате аудио съдържание в стерео, като свържете безжично два HomePod-а. Тази опция все още не функционира правилно, тъй като изисква софтуер, който предстои да бъде пуснат.

Заедно с втората бета на iOS 11.4 се появи и очакваната ClassKit връзка, която ще работи в тясна връзка с иновативните образователни приложения Classroom и Schoolwork, но има и още нещо. Актуализацията добавя ново (PRODUCT) RED фоново изображение, създадено за червените варианти на iPhone 8 и 8 Plus. Втората бета е достъпна само за потребители, които разполагат с Apple ID акаунт със статус на разработчик, но това е разбираемо. Съвсем скоро ще се появи и първата публична тестова версия на актуализацията, а ние ви припомняме, че Apple не препоръчва да я инсталирате на вашето основно устройство.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.