imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на втората тестова версия на macOS 10.13.5


Ако все още не сте свалили последната Supplemental актуализация на macOS, вече може да я инсталирате в комплект с версия 10.13.4. Разработката ще остави не една или две грешки в миналото, като заедно с това ще подобри защитата на вашия Mac и не само. Повече за официалната версия на дългоочакваната актуализация може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще ви запознаем с втората тестова версия на macOS 10.13.5.

Ако трябва да проследим развитието на High Sierra в хронологичен ред, няколко дни след представянето й се запознахме и с нейната първа Supplemental поправка. Основната задача на предложението е да премахне грешки, които биха могли да възникнат по време на инсталационния процес на системата, като заедно с това отстранява и графичен проблем в приложението InDesign на Adobe, докато нещата при първата актуализация на High Sierra стоят по различен начин.

Заедно с всички поправки, версия 10.13.1 донесе и над сто нови емотикони, част от стандарт Unicode 10. Най-сериозната промяна подобрява защитата на вашия Mac, когато е свързан към Wi-Fi стандарт WPA2 мрежа, но нека видим с какво се отличава и втората актуализация на операционната система. Разработката подобрява съвместимостта на вашия Mac с различни USB аудио устройствa, както и тази на Брайловите дисплеи със заложеното приложение Mail. Навигирането чрез VoiceOver при преглед на PDF през Preview работи без абсолютно никакъв проблем.

Първите няколко актуализации на системата не биха могли да ви запознаят с кой знае колко сериозни промени, но само на пръв поглед. Не трябва да забравяме, че тези разработки не оставят само множество грешки в миналото, но добавят и редица актуални защити към операционната система, докато при официалната версия на macOS 10.13.4 нещата са различни. Тя ще ви запознае с доста нови възможности и промени. Повече за тях може да разберете, като посетите тази връзка, но нека направим преглед и на втората бета на версия 10.13.5.

Първата бета на очакваната macOS актуализация не може да се похвали с никакви промени, за разлика от втората такава. Тя  ще в запознае с вариант за синхронизиране на вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга, който се появи за кратко в macOS 10.13.4, но не и с официалната версия на предложението. High Sierra е последната версия, която поддържа не толкова актуалните 32 битови приложения, а с macOS 10.13.5, известията за ниската производителност на тези разработки стават все повече.

Старите 32 битови приложения за macOS ще изчезнат скоро.

Към днешна дата изглежда, че основната задачата на очакваната 10.13.5 актуализация е да изчисти появили се грешки в 10.13.4, както и да подобри защитата на вашия Mac, но има и една малка особеност. Все пак до появата на официалната версия на разработката остават поне още няколко тестови варианта, като всеки от тях би могъл да ни изненада и с някоя по-съществена промяна.

Повече за възможностите, с които се отличава macOS High Sierra може да разберете, като посетите тази връзка.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.