imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на второто поколение Apple Pencil


Четвъртото технологично събитие на Apple за годината ни донесе някои изключително вълнуващи продукти в Mac и iPad категориите. Ако все още не сте се запознали със страхотното MacBook Air поколение с Retina дисплей, трябва да го направите веднага. За целта посетете тази връзка, а след като преминем през мощното Mac mini предложение и впечатляващото трето iPad Pro поколение с разпънат екран във всеки край, остава да разгледаме Apple Pencil 2.

Може да се каже, че четвъртото технологично събитие, което се проведе преди няколко дни в Howard Gilman Opera House в бруклинската музикална академия в Ню Йорк вече е останало в миналото, но това не се отнася и за продуктите, с които ни запозна компанията. Тепърва предстои да им се наслаждаваме, което се отнася и за страхотното второ поколение на умната писалка на Apple.

Преди да разгледаме новия аксесоар на компанията, нека да си припомним част от мощните характеристики, с които се отличава третото поколение iPad Pro – вграден процесорен чип A12X Bionic с осем ядра и удивителна производителност, система за лицево разпознаване, само 5.9 мм дебелина на корпуса и разпънат екран във всеки край, но има и още нещо. Във всяка от неговите странични части е скрита магнитна пластина, върху която не само може да поставите второто поколение Apple Pencil, но и когато умната писалка е залепена за някой край на екрана, тя преминава в режим на зареждане на батерията по автоматичен начин.

Това е страхотно. Вече не е нужно да зареждате аксесоара през Lightning порта, както беше при предишното поколение. Новото поколение Apple Pencil е съвместимо с представените заедно с него таблети на Apple, което от друга страна е съвсем разбираемо. Все пак с предишните варианти, то не може да бъде заредено. Размерите на умната писалка са значително по-малки, и не само. Вече имаме и плоска страна, вместо изцяло кръгъл корпус, като причината за тази промяна не е само една. Тя позволява да залепите Apple Pencil върху избран край на екрана и прави писалката доста по-удобна за хващане.

На последно място ще разгледаме и изцяло новите Gesture контроли. Достатъчно е само да докоснете два пъти върху умния аксесоар и за части от секундата ще бъде предприето предварително зададено действие, но нека дадем и малък пример. Отваряте приложението Notes, писалката е в режим на молив, а след като докоснете два пъти върху нея ще премине в режим на гума за триене. Благодарение на тази промяна работният процес може да стане още по-бърз и приятен, а ние нямаме търпение да изпробваме Apple Pencil 2 в комбинация с третото поколение iPad Pro с разпънат екран във всеки край. Повече за него може да разберете, като посетите тази връзка.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.