imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Преглед на заложеното в iOS 12 приложение Measure


Ако отворите иновативната AR категория от приложения в App Store за измерване, пред вас ще се разкрият доста различни варианти, но между тях има и нещо общо. За да се възползвате от пълните възможности на всяко от предложенията, ще трябва да заплатите предвидената от неговите разработчици продажна цена, но не и ако вече разполагате с iOS 12. Вече всеки от вас може да инсталира новата версия на мобилната операционна система и на своето съвместимо устройство, а ние ще ви покажем как да се възползвате от изцяло новото заложено приложение Measure.

Разработката e достъпна за всеки потребител без да се налага да заплащате никаква сума за него и не само. Достатъчно е само да инсталирате iOS 12, ако все още не сте предприели тази стъпка, и приложението ще се появи автоматично измежду всички инсталирани. Винаги може да го премахнете по стандартен начин, но има и още нещо. Не се опитвайте да стигнете до вградения нивелир в заложеното приложение Compass. Той вече се намира в новата разработка Measure. За да преминете към него, просто трябва да отворите новото приложение и да докоснете върху иконата с надпис Level, която се намира в долната част на екрана.

Благодарение на Measure всеки от вас, стига да разполага със съвместимо с ARKit iOS устройство, ще може да провери точно с какви размери се отличава избран предмет или пък помещението, в което се намира. Ако разработката не се появи между наличните, след като сте инсталирали iOS 12, не трябва да се притеснявате. Достатъчно е да потърсите заглавието в App Store и да я инсталирате по стандартен начин, а ние ще ви покажем какво може да очаквате от приложението.

Следвайте инструкциите на екрана. Преместете камерата към тази точка, от която желаете да започне измерването. Върху екрана на вашето устройство ще се появи бяла точка, оградена с пунктиран кръг, нещо като мерник, а вие трябва да докоснете върху кръглия плюс, за да фиксирате началната точка на измерване. Преместете екрана към следващата точка и приключете с измерването, като отново докоснете върху иконата с малък плюс, но има и още нещо. Разполагате с вариант да продължите с измерването, като повторите описаните стъпки.

За да запазите взетите размери, докоснете върху стандартния бутон за снимане, а за да разберете повече за възможностите, с които може да се похвали iOS 12, посетете тази връзка.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.